Вежди Рашидов пред ПИК: Христо Иванов е човек с политически и пиар разстройства. Ако е мъж, да събори сараите на Доган

АВТОРСКИ НОВИНИ

Вежди Рашидов пред ПИК: Христо Иванов е човек с политически и пиар разстройства. Ако е мъж, да събори сараите на Доган

115378
на 21.01.2021
Вежди Рашидов пред ПИК: Христо Иванов е човек с политически и пиар разстройства. Ако е мъж, да събори сараите на Доган
Автор:   ПИК

Все по-остър става разгорелия се скандал между пишман политика Христо Иванов-Маджото и рибарите от Ченгене скеле с внесения Закон за морските пространства от ГЕРБ, които според него се опитват да узаконят сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парка "Росенец", където проваленият правосъден министър акостира през лятото. Последва гневна реакция на морските хора, че така той им отмъщава за това, че товата са му отказали да блокират мястото с всичките си налични лодки. По този повод се обърнахме за коментар към депутата от ГЕРБ, шеф на парламентарната комисия за култура и медии и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

препоръчано

Ето какво заяви той пред ПИК:

Свидетел съм как започнаха да се въртят отново политическите клевети и компромати, които се хвърлят охотно в публичното пространство, внушавайки на обществото, че съм сред вносителите заедно с още седем депутати от ГЕРБ на законови поправки, които касаели узаконяване на така наречените незаконни сараи.

Няма да забравя как преди време същият този Христо Иванов, влюбил се в себе си и в собствените си амбиции, си позволи да си направи поредния евтин пиар на гърба на работещите хора, обслужвайки един кръг, който в годините явно „много ме обичаше“, като твърдеше, че аз като министър съм подписал за събаряне на тютюневите складове в Пловдив.

Като човек, който никога не се е интересувал от тази персона с нещастни политически амбиции, тогава си позволих да му отговоря през медиите, че съм подписал документ, но не за събарянето, а за възстановяването на тютюневите складове. И този документ все още се намира в архива на министерството и, ако Христо Иванов беше сериозен човек, би могъл да го провери.

Тогава за първи път съжалих държавата - какви хора, нереализирани в своето поприще, се опитват да управляват страната, в която всички ние живеем.

Днес отново ще си позволя да му отговоря, че поправките, които съм внесъл заедно с колегите си и отново бих ги внесъл, не обслужват никакви сараи на когото и да било, а се отнасят единствено до съхраняването, опазването, автентичността, атрактивността и поминъка на едни обикновени български рибари.

С този поминък те прехранват семействата си, този поминък е част от културното ни наследство и е вписан в Регионалната листа на живите човешки съкровища. Именно аз като министър създадох шестия в света регионален Център на ЮНЕСКО в София, а не Христо Иванов. Съществуването на този център е признание за паметта на нашата нация.

А що се отнася до политическите пиар разстройства и заиграването с живота и труда на тези честни хора от Ченгене скеле и, ползвайки сараите на Доган, ще му кажа, че когато аз имах достойнството и смелостта да имам публично отношение към сараите на Доган, и то когато управляваше ДПС, то тогава такъв човек като Христо Иванов нямаше. Дъвката, която той днес дъвчи, аз отдавна съм я изплюл.

И накрая да кажа за сараите, които толкова много блазнят г-н Иванов, и незаконното строителство на брега, то един юрист трябва да знае как се строят сгради и къде се дават разрешения.

И ако Христо Иванов е толкова голям мъж, нека да не напада тези трудолюбиви рибари, нека с неговите войнстващи амбиции да го видим как ги събаря. А не се изненадвам от това, че той няма такова силно желание да събори палата с незаконно строителство на Буджака на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

Какъв „честен“ бъдещ политик, какво бъдеще! Това би било по-интересно. Но за това нещо човек трябва да бъде мъж. Така че Христо Иванов може да плаши гаргите или някой удобен страхливец. А мен много трудно може да ме уплаши.

Затова накратко – г-н Иванов, прочетете си дипломата и вижте кой дава разрешения за строителство. Ако ви стиска да докажете, че едно строителство е незаконно и да бъдете мъж да го съборите. А закона за културното наследство не го закачайте, не е работа за хора, които не разбират.

И накрая - би било честно да кажете защо толкова мразите рибарите? Дали не защото, когато атакувахте Росенец,  рибарите са ви отказали хиляда лодки, които сте искали да ви подкрепят? А?!

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това