Великобритания ще разследва "Амазон" за използване на данни

Европа

Великобритания ще разследва "Амазон" за използване на данни

3005
на 10.06.2021
Великобритания ще разследва Амазон за използване на данни
Автор:   ПИК

Очаква се Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) да започне официално антитръстово разследване на технологичния гигант Amazon.com Inc., съобщи в четвъртък "Файненшъл таймс".

препоръчано

Позовавайки се на източници, запознати с въпроса, финансовото издание посочва, че CMA анализира как големият онлайн търговец използва данните, които събира чрез своята платформа, и как определя кои търговци се появяват първи на екрана, когато е време да се закупи даден продукт.

Освен това разследването може също така да проучи дали търговците, които използват другите услуги на Amazon, получават преференциално третиране спрямо тези, които не го правят, предава БНР.

Свързаното с конкуренцията разследване ще бъде поредното от множество проучвания на водещи технологични компании, като самата Amazon вече е разследвана в Европейския съюз и в Германия, докато други компании като Google и Facebook също се оказаха под строг контрол от съответните оторизирани органи.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 187
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това