Великотърновският университет открива филиал в Северна Македония

Региони

Великотърновският университет открива филиал в Северна Македония

5142
на 13.05.2021
Великотърновският университет открива филиал в Северна Македония
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ става първият чуждестранен университет, който ще разкрие свой филиал в Република Северна Македония.

препоръчано

Три години продължават преговорите за разкриване на филиал на Великотърновския университет в Северна Македония към Международния славянски университет.

Правителството на премиера Зоран Заев ще подкрепи инициативата, съобщи във видеообръщение ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов: 

„Говорих по телефона с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и ме увери, че следващата седмица на заседание на правителството на Република Северна Македония ще бъде прието решението за откриване на филиал на Великотърновския университет на територията на Република Северна Македония. Ще се опитаме заедно – България и Република Северна Македония да изградим мостовете, които бяха разрушени“.

Проф. Бонджолов съобщи още, че ВТУ е спечелил два проекта за модернизация с финансиране по програма „Наука и образование“ за над 4 млн. лева и още три проекта по програма „Еразъм“ на обща стойност 1,4 млн. евро. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК