Вход
София
Времето в София 17 o C

Велислава Дърева гневно: Как Корнелия подмени БСП!

Велислава Дърева гневно: Как Корнелия подмени БСП!

на 14.06.2019
90752
47
Велислава Дърева гневно: Как Корнелия подмени БСП!

БСП изгуби евроизборите, но прибави 1 депутат и 50 000 гласа.

„Мачът ГЕРБ:БСП е 5:5, понеже Ал. Йо. не е от ГЕРБ”, прогласиха фейсбукарски „логици”.

По тази „логика”, резултатът е 5:3, защото Йончева и Иво Христов не са от БСП.

Нинова изначално отказа да носи отговорност, метна я върху НС на БСП, после и върху местните структури по модела „вас ви махам, мен ме преизбирате”, подаде оставка театрално, моментално се кандидатира за лидер и отреди на цялата БСП ролята на трамплин към още повече партийна власт, този път - абсолютна.

Грешки и последици:

Първо. ИБ реши да пренесе модела (и ефекта) на президентските избори върху европейските с цел победни предсрочни парламентарни избори. Три различни вида избори, всеки със своята специфика. В политиката автоматичното повторение на един успех е илюзия.

Второ. „Свободна Европа” поднесе на тепсия апартаментгейт и кампанията се концентрира върху подарената тепсия. Революционната ситуация и протестната вълна, които ще отнесат ГЕРБ като летен порой, си останаха във виденията на БСП. „Свободна Европа” дава, но в кошара не вкарва.

Трето. Бойкот. Три месеца БСП пребиваваше под извънпарламентарната крива круша – от 17 февруари до 31 май. С аргумента „Ама то и без друго парламентът не работи!”

Тъй ли?!

В отсъствие на БСП парламентът прие 37 закона (от тях – 8 ратификации, от тях едната е за влизането на Македония в НАТО) и 58 решения. Ето част от приетите закони: за личните данни, за изборния кодекс, за устройството на територията, за водите, за концесиите, за търговската тайна, за еврофондовете, за съдебната власт, за вероизповеданията, за чужденците, за социалното подпомагане, за банковата несъстоятелност, за местните данъци и такси, за мерките срещу пране на пари, за лечебните заведения и т.н. и прочее.

Президентът наложи вето на три закона – за изборния кодекс, за личните данни (който застрашава свободата на словото!) и за държавната собственост. И в трите случая в отсъствие на БСП ветото на президента беше отхвърлено.

Петъчният парламентарен контрол е денят на опозицията, която и да е тя. БСП пропусна 12 петъка и остави управляващите безконтролни.

БСП напусна парламента, защото ГЕРБ и ДПС изхвърлиха преференциите. Нинова обяви напускането пред медиите и преди НС на БСП да се произнесе. Преференциите се върнаха, БСП – не. Ефектът стана дефект.

Какво постигна БСП? Самоизключи се от законодателната дейност, от дебатите, от комисиите, от парламентарния контрол. Демонстрира, че може и без парламентарна опозиция, а що не и без парламент (за дива радост на обезграмотеното народонаселение). Делегитимира се като парламентарна партия. Легитимира едноличното управление на Борисов. Загърби Конституцията, която повелява: България е парламентарна република, депутатският мандат не е партийна собственост, народният представител представлява целия народ, а не само своите избиратели, още по-малко – партийното ръководство, което и да е то.

Парламентарната партия затова е парламентарна, за да работи в парламента. Не да пресконферира под крушата.

Четвъртото не е грешка, а широкоспектърна, многопластова и разрушителна политическа неграмотност.

А) Фалшиви разделителни линии в БСП. Разправа с едно поколение. Окопи между БСП и Партията на европейските социалисти. Дискредитиране на ПЕС. Международна делегитимация на БСП.

Война срещу президента на ПЕС. Никога в последните 30 години в БСП не е имало такава истерична, интригантска кампания срещу един човек, който и да е той.

Внушения, че ПЕС е „срещу европейския хуманизъм” и „подкрепя италианския фашизъм и германския нацизъм”?! ПЕС съществува от 1992 г. К`ъв италиански фашизъм, к`ъв германски нацизъм, к`ви 5 евроцента?!

Преекспониране на Истанбулската конвенция на улично равнище, щото се „харчи” и помага на политиканското храносмилане. (Темата е затворена с решението на КС).

Б) Пренебрежение към волята на социалистите при номинациите за листата. С най-много номинации бяха Йончева – 271 и Станишев – 235. Нинова изхвърли Станишев. На 4-о място грейна Иво Христов с 2 (две) номинации. След изборите Иво Христов (вече евродепутат) заяви по bTV, че в България за жалост няма гражданска енергия като тази в Украйна през 2014-а! В Украйна има неонацистки майдан, има държавен преврат, инспириран, режисиран и финансиран от САЩ, загинаха хиляди, бандеровците превърнаха Одеса в нацистки крематориум и изгориха живи 50 души! Гражданска енергия!?

В) Демонизиране на НС на БСП.

На 17 март с 95 гласа при тайно гласуване НС избра за водач Йончева. Услужливци списаха политически епитафии на Станишев. Нинова рецитираше по телевизорите: „Станишев не трябва да бъде в листата”. На 14 април също с 95 гласа също при тайно гласуване НС постави Станишев на 5-о място. Тръгна мантрата - „лошият” НС „подмени” листата на Нинова. НС нищо не е подменял. НС изпълнява своите правомощия и задължения по Устав. Но! Ако „лошият” НС е „подменил” листата, колко лоши трябва да са 30 268 избиратели, които гласуваха преференциално за Станишев и го поставиха на 2-о място? Кои са тези „лоши” социалисти, тези предатели, изменници и прочее? Да бъдат издирени и наказани тутакси!

Сега Станишев е лош, защото има „цели 30 000 преференции”, защото „донесе само 30 000 преференции” и защото „не донесе 300 000 преференции”. Смертелна „логика”!

На 26 април „Епицентър”-ът на мадам В., тя и Изпълнителен директор на Института за стратегии и анализи (ИСА), публикува анализ на ИСА, според който „НС е непредставителен орган, бюрократично тяло... Раздялата между този състав на НС и лидера Нинова вероятно предстои. При всички варианти съвместната им работа е невъзможна”. Тези заклинания продължават и днес. На „Позитано” – включително.

Г) Подмолната война. Тролове и хейтъри налазиха форуми и фейсбуци.

„Загубата без Станишев ще бъде най-голямата победа, победата със Станишев ще бъде най-голямата загуба”, гласи един шедьовър на тролската мисъл.

Според изящната тролско- хейтърската словесност НС, Станишев, Идейната комисия (привключена след изборите), всички те удобно пакетирани в т.нар. „вътрешна опозиция” са, цитирам: „злостни, гнусни, гадни, продажни, подкупни, наглеци, лицемери, плазмодии, плужеци, плъхове, пепелянки, хиени, циреи, нафталини, мухъли, изроди, уроди, олигарси, кариеристи, клеветници, джендъри, евроГейски содомити, соросоиди, защитници на лесбийки и педерасти, подлоги на ГЕРБ, еврейчета-серГейчета (в частност – „херсонски/украински евреин”), съзаклятници, извратеняци, шибаняци” и т.н. Спестявам най-вулгарните изрази.

Част от „авторите” на горните анатеми нямат на „своя” фейсбук профил ни снимка, ни публикации, ни приятели. Как да спориш с фантоми! Щом ги разконспирираш, побесняват. Кълнат и проклинат! Не знам кой на „Позитано” отговаря за призраците и омразниците, но най-добре е да ги отзове. БСП няма нужда от тях, достатъчни са хората, които седят на деловия президиум и толерират, и насърчават този вид „политика”. Те са камертонът, който дава тон на тази мила, дружеска истерия.

Д) Разделителни линии и в делегацията на БСП в Европарламента. За ръководител беше избран неопитен човек, вместо единствения професионален политик, който познава правилата и механизмите на европейската политика и за велико неудоволствие на някои се казва Станишев. Това е поредното несмислено решение, наложено еднолично от Нинова.

Пето. Най-важното. И то е:

А) Подмяна на БСП. Подмяна като история, идеология, същност, ценности, принципи, политика. Това не е грешка, а умисъл, поръчение, спуснато от „сиви кардинали”, обитаващи задкулисието. И това е тезата за „левия консерватизъм” или „консервативния социализъм”, подпъхната в поведението и реториката на Нинова. Тя повтаря тези фрази, без да ги разбира. Поради невежество. В нейния речник няма думи и понятия като: социализъм, капитализъм, експлоатация, работническа класа, класова борба, антифашизъм, антифашистка съпротива. Нормално. „Влязох в БСП по прагматични съображения - външната търговия”, каза Нинова на 23 март 2017 г. по bTV, току преди парламентарните избори.

Тя се гордее, че не е била член на БКП. Според нейните ментори това е бонус. Какъв? Политически, идеологически, кариерен?

„Най-много ме е страх от политиците-прагматици. Те нямат идеи, нямат идеология, нямат история. И не ги интересува. За тях това са непонятни, досадни, непотребни работи. Те нямат памет, те имат само интереси. С еднакъв успех могат да пропагандират както леви, така и десни идеи. Не заради идеите – заради кариерата”, казваше д-р Атанас Москов. Често разговаряхме в неговата къщичка-стаичка в края на Севлиево сред купища книги. Няма как да го попитам: „Що е консервативен социализъм и има ли той почва у нас?”. Щеше да се разсмее гърлено и да каже, че това е оксиморон. С френското си произношение.

Б) Абсурд. В новия Устав има един правен и политически абсурд. Според Устава конгресът има право да вземе крайното решение – да разпусне БСП. Но няма право да избере председател. Уставът отне основно правомощие на конгреса и го обезсмисли. Обезсмисли и цялата БСП. Не ни трябват събрания, конференции, конгреси, делегати, НС, даже ИБ! Достатъчен е един вожд, 3-4 душеприказчици , 5-6 ментори в сянка, обслужващ медиен персонал и армия от тролове и хейтъри. Толкоз. Колективно ръководство? Айде холан! Прочее, и дедо ви Тодор не си го е позволявал!

В) Култ. Прекият избор на председател е пряк път към диктатурата. Към авторитаризма и безконтролната власт на един човек. Този път е брандиран с псевдодемократична фразеология и лицемерни приказки за морал и почтеност. Но! Ако – според разбиранията на Нинова - на конгресите едни лоши и коварни хора се сговарят за едни лоши и коварни дела, то колко лоши и коварни са онези, които избраха самата Нинова преди 3 години и скандираха екзалтирано „Победа! Победа!”?

И още: Как цялата БСП избира председател, когато никой не знае колко са членовете БСП, т.е. - колко са избирателите; когато няма нито проект, нито правила за пряк избор? Кой тръгва на избори без изборен кодекс и без избирателни списъци? Кому е нужно да разплиска и разсипе БСП преди местните избори и след тях? На кого е изгодно? На кого пречи БСП? Кой определя политиката на БСП? Кой взима решенията? И къде ги взима? Кой ръководи БСП? Менторите? Лобитата? Задкулисието? #Кой?

Няма отговор. Всеки, който задава тези въпроси е враг с партиен билет и трябва да бъде немедленно наритан и наплют. Като по команда (а защо „като”?) и по всички правила от 50-те години потекоха призиви като под индиго (а защо „като”?): „Настояваме др. Нинова да си оттегли оставката! Твърдо подкрепяме твърдата политика на др. Нинова. Имаме нужда от нейната твърда ръка” и т.н. Троловете вече скандират „Мачкай, Корни!”. Със същата страст някога скандираха „Мачкай, Бойче!”. Изобщо – „Мачкай! Мачкай! Мачкай!”. Кого да мачкат, бе?! А после ми се жалват, че били смачкани!

Не става дума за главата на Нинова. А за една 130-годишна партия, преминала през страховити изпитания, през разстрели и бесилки. За една от най-старите социалистически партии в Европа. За партия, която изначално е в основата на европейската социалистическа идея. За нашата Българска социалистическа партия става дума. НАШАТА.

Сподели:
Напиши коментар »
(47)
1
ПАРИТЕ НА ТИКВАТА СА В БАНКАТА НА ВАТИКАНА
2
Браво на Курнелка !!! Така качествено ема байката на БСП ,както нийой друг до сега !!! Благодарим Ви ,др. Нинова !!! Продължавайте в същият дух и очакваме нови успехи в изпълнение на трудната Ви задача ( закриването на БСП ) .
3
Тиква, миква, биква / и аз писах днес-знаете банковота ми сметка, чакам парите/
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
В началото беше добра публицистиката и, ама сега шепота на спалнята с годините си казва думата и само възвишени приказки!
6
С Ламбо моли Нинова да си оттегли оставката. Ще видите какво е авторитаризъм ако сложат друг ...за когото се говори....
7
Не се учудвай на нищо другарко Дърева.Първопричината ие ,че сте генетични въшкари ,заченати над празни консерви и обелени картофени кори.Избърсани с интелектуалните трудове ,на онази мумия,положена все още на Червения площад.
8
Началото на края на БСП не дойде с т.нар "ера Нинова" в БСП.Надгробиия камък на БСП беше поръчан и изработен както и гроба и изкопан не от кого да е друг а от Георги Първанов.Много се изписа по всякакви форуми че видите ли навремето БКП имплатнирала Костов в СДС и той го съсипал , а в последствие СДС имплантирало своя кадър Нинова в БСП и тя съсипала партията.Факт е ,че и СДС и БСП са съсипани , е да речем от внедрени в партиите "врагове с партиен билет".то Георги Първанов уж не е такъв - верен на БКП , БСП в последствие лидер на БСП .Може ли и за Първанов да се говори като за "внедрен в БСП враг" ? Дали е внедрен или не не е важно.Но лично Герги Първанов стартира началото на края на БСП ,като регистрира АБВ и по този начин разцепи откъм ядрото БСП.Още преди да стане факт съдебната регистрация на АБВ ,лично Героги Първано е агитирал не е един и двама лидери на БСП по места - хора с име и авторитет в БСП да се отцепят и явно да отидат в АБВ.Там където е срещал несъгласие Първанов е искал поне тези авторитети да се явяват на учредителните събрания на АБВ по места и с присъствието си да подкрепят АБВ.Истина е ,че Първанов е получил жесток отпор ,то голяма част от "келепир играчите" в БСП преминаха в АБД ,накои от тях станаха и депутати от АБВ.Пост фактум продължиха конфликтите в БСП от типа на "кой да води бащина дружина" разбира се меко казано а реално си бяха жестоки котерийни борби за власт нв БСП които я доунищожиха.Апогей на тая кървава битка за власт беше войтана Нинова-Станишев и тя в края на краищата постигна своите цели.С БСП е свършено - остава и да поеме по търеката на политическите маргинали и да се нареди до тях.Каквото и да стане на конгреса на БСП в неделя все ще е тая .БСП вече няма да има лидер който да я сплоти и поведе .И не към спечелване на властта - това за БСП вече е химера ,но поне към оцеляване в политическото ни пространство.Така или иначе епическите битки за власт в БСП ще продължат до крайното унищожаване на тази партия.И няма как БСП да се бори за народното доверие при положение ,че в БСП обикновените xора не ги считат за хора и цялата и върхушка от милионери се изживява като бивши комунистически величия.И после се сърдят на обикновените хора че не гласували за тях.Още от сега БСП може да пръча опелото си за очакващото я погребение на местните избори наесен.RIP .
9
Дърева, разочарова ме!
10
Дърева толкова глупости не бях чула от теб , ако не си ги измисля пик , защото и това очаквам !!!!
11
кака Курни е безработна и ще оди да се регистрира в бюрото по труда.
12
ТРОЛОВЕТЕ МАЙ СА СЕ РАЗВИХРИЛИ?
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
"Другарко" Дърева,ЗАЩО Ви е СТРАХ да ОПОВЕСТИТЕ списъка с ИМЕНАТА на тези,които ПРОМЕНИХА листата за Евровота?! ЗАЩО? КОГА ще ОСТАВИТЕ Вашите членове и симпатизанти поне ВЕДНЪЖ да вземат САМОСТОЯТЕЛНО РЕШЕНИЕ?! Считаме ,че ОПОВЕСТЯВАНЕТО на този СПИСЪК,ще създаде УСЛОВИЯ за РЕАЛНА ПРОМЯНА на "БСП"!!! НАПРАВЕТЕ го!!! ВРЕМЕ е!!!
15
Госпожице Дърева? Разбираеми са комплексите ви,и обясними.Нищо лично,но след като около 70 години търсите принца и той все бяга от вас,е естествено да плюете безмилостно 100%-товата жена Корнелия.То да се чуди човек и на нея? Прекрасно семейство,умен син,интелигентен мъж,тя жена отвсякъде и т.н.Накратко-вместо са се кефи на живота всяка минута,седнала да се обяснява на дървета като теб,Ивки,Мангасарки,Данки,Нидялкии,Пирински,Герговки,Станишевки и ред още смрадоляци.Кога ще разбереш,че драсканиците ти бяха интересни преди 15-20 години.Сега светът е друг.Корнелия го е разбрала и затова ни е интересна.Ти и тези около теб сте дърти,грозни и миризливи.Не ви искаме.Това е. Пречите.
16
Пик с такива анализи и новени, ще докарати Импексовите комунета, водени от Импексовата Курабия, Румен Пъпката и бившата крадлива кучка Йо на СС Момата, до инфаркт бе. Имайте милост, че от бой по червените кухи спинозни манерки, троловете им пишат само глупости бе!! ............................................................................................................................................................................. Затова ще продължавам да питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости и то с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна Импекс за десетки милиона, а не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Това е така, защото съм глупава и наивна ли, или щото не съм близала нечий премиерски сладолед, или сладоледа на руски КГБе агент!!
17
Който вади Нинож от Нинож умира. Комуната отива на кино, а за баба Велислава ще остане успокоението, че е по-красива и сексапилна открушовишката селянка.
18
...не била разбирала какво е "капитализъм или социализъм" ...Тя си е дна изпечена приватизаторка , която знае как да избегне закона/засега/! А на въпроса, кой командва и кой е ментор...всички знаем! Тази партия винаги е гледала накъде духа вятъра/ а там вятърът винаги е източен/! Това си е откровено антибългарска партия през цялата и история! Всичко останало е демагогия!
19
Вие трябваше да бъдете ЗАБРАНЕНИ още в началото на демократичните промени и всичко щеше да бъде много по-лесно. Но измамихте НАРОДА СИ, както само вие го можете. Донесохте ни само беди, бедност и болести.
20
Никой не може да надмине селянката от Крушовица, която на 28г. придоби 4 апартамента и няколко гаража, приватизирайки без да плаща Техноимпекс! МилиЙончева с имоти за милиони е извън класация Които си приличат се привличат, за това лезбодвойката Нинова Йончева са първи дружки, "Братя" по оръжие и кражби Нинова се е заобиколила с комплексари, които без нея са нищо. На лъжата краката са къси, за това и Нинова и МилиЙончева си трият огромните гъзове по асфалта. И двете са лично засегнати от Станишев, Нинова е уволнена като зам.министър, Йончева е уволнена като мІетрІеса! И двете органично мразят Станишев, едната го замеря с кофички кисело мляко, другата с фекаІлии! И двете имат тъмно и престъпно минало, с тенденция за незавидно бъдеще, за това няма какво да губят. Целта им е да оцелеят и да си запазят накраденото в офшорките!
21
отговор на коментар
Престанете с този възрастен , безпомощен "трибун" на БСП , престанете да го употребявате. Това, че той харесва засуканите булки , дали ги вижда вече и дали разбира за какво иде реч …. ? Ако баща му беше жив дали би споделил подкрепата му , за тази, която разсипва в момента СТОЛЕТНИЦАТА . А липсващите пари в касата ????
22
Където БСП има кметове, тя далаверата си върви. Пак заменки, пак продажба на общ.земи на символични цени и т.н. Напр. Каварна. Да не говорим за Кирчо. Обаче сега не могат да крадат толкова много като ГЕРБ, както на тях им се иска. И затова решиха, че има революционна ситуация, която ще ги доведе до победа на предсрочни избори. Не се получи, защото на хората им е все тая кой ще ги краде и не виждат никакъв смисъл да сменят едни крадци с други.
23
Много харесах тази статия. Сега и отново Дърева ще изяде колая, че каза истината. Напомня че трябва да помним и пазим духа на левите/социални партии. Те са неразделно необходими за нормалния ни живот. Истината вниаги е някъде посредата и преди нас и след нас човечеството ще се лашка между дясното и лявото но лявото трябва да бъде здраво. Както навремето СДС се разпадна и това донесе загуби в дългострочен план на Б-я. За да сме добре трябва да има вярващи в лявата идея, а не някой да яхва заради пари и власт
24
Голям рев ,за едно нищо
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
се появи и Квазимодо в човешки образ, другарката дърева е типичния образ за "чар и красота" на марксистката партия!
27
А Елена Йончева и Иво Христов от БСП ли са???? По тази лигика, ако от Герб има 5 евродепутати, то от БСП има трима........
28
Като направят дотацията на партиите левче парите за тралове свършват. Предлагам траловете да си направят профсъюз и да обявят сметка в КТБ в която да събират помощи за безпарични период.
29
Минута мълчание.....
30
Другари мъкъта е голяма ! Дали Станишев дали Нинова няма никакво значение ! За боклука сме. Докато мърдаме по сцената Борисов е непобедим...без нас е загубен !
31
Радев реве за субсидиите на БСП - ту .....цитирам ...“ опозицията ще се задъхва преди избори “ ...щом няма достатъчно партийни субсидии...малеййй.....до вчера Радев казваше че субсидиите трябва да се намалят ...а вчера говори и е притеснен за БСП ...че нямали пари за партийна лигавщина ....хахахах....ха сега ..да ги вида популистите от БСП ..тутутутут.....в Сибир ...ПРАС ..ТРАС ...БСП ..В СИБИР ЗАЕДНО С РАДКУ ....ЗАПАААААССССС....
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Другарко Дърева , как БСП да гласува влизането на Македония в НАТО . Ако гласува ЗА ще загуби част от твърдото ядро и доверието на Путин , ако гласуват против ще загуби повече . Затова избягаха от парламента . Гласуването за приемането на Македония в НАТО беше проведено по-рано от обявената дата , затова както пишеш ,, Нинова обяви напускането пред медиите преди НС на БСП да се произнесе ".Не е лесно на другарката Нинова да ръководи българска партия и да работи за чужди интереси . Народа е казал ,,който стои на две стола , пада на земята ".
34
Изродът Бърев Дърев обвинява изрода Корнелий,бахахахаха,отврат!
35
За много неща е права Дърева, нещо не и е мястото на Нинова в тази партия и нищо лично срещу жените но за лидер на партия или държава се искат топки, истински.
36
КАКВО СТАВА С КИРИЛ ДОБРЕВ ? ЩЕ ПОДАВА ЛИ ОСТАВКА ТОЗИ СОЦИАЛИСТ МИЛИОНЕР, ХОТЕЛИЕР, ЕНЕРГЕТИК, КАПИТАЛИСТ ? МЕДИИТЕ ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ? ПИТАЙТЕ !
37
Къде бяхте другарко Дърева ,че чак сега ги констатирахте тези проблеми.Вие единодушно си я избрахте Нинова .От дълго време е ясно ,че прави глупости, действа хаотично, непремерено,говори злобно и се държи неадекватно.За водач на БСП трябва човек от партията ,с тежест,интелект и доказан морал
38
Google вече плаща $ 600 до $ 800 всеки ден, за да работи четири часа онлайн от home.my последната заплата е $ 5386 за 24 часа седмично онлайн. Сестра ми приятел е средно $ 25000 за месеци сега и тя работи около 28 часа на седмица. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го изпробвах. Потенциалът с това е безкраен. Това е което правя............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
39
Минава ковчега с тленните останки на дрогаря Бурсук Серсемов Пиздов!! Беше прозд,нагъл ,вирулентен,кръвожаден,меркантилен,русофилистичен, продажен и вероломен!!Нито дитирамбите в парламента от страна на младите червени зомбита от типа на Зарков,нито плачът на червени баби от типа на Вели Дърдоркова ще го съживят или реабилитират в очите на нас почтенните,нормални,неимбецилни 80 процентово българи!!АМИН!!
40
Дъртият, извратен eврeй, още ли те чyка преди да ти напише материала или вече yмpя?
41
Леле-мале. "Вътрешната опозиция" в БСП се развихрила. Сега вече Елена им била "виновна", че станали наравно с ГЕРБ, а не го победили. Как не ги е срам тези хора. Вместо да благодарят на Йончева, че именно заради нея (над 82 000 гласа лично за нея дадени) БСП се представя по-добре от предишните избори и спечелва един депутат повече, отколкото преди, те взели да я анализират как не била политик, а разследващ журналист и как не била говорела за светлото европейско бъдеще, а критикувала управляващите заради корупция. Това е истинско нахалство от страна на критикарите на Елена, наистина. Все едно, не че сто пъти губеха от герб преди тя да се появи, ами са печелили, че сега не са доволни на равния резултат с ГЕРБ и по-доброто представяне, ами искали били още по-добро, а тя не им го била осигурила, щото не била щколуван политик, ами журналист. Тия са пълни политически конформисти - трябвало со кротце, со благо" с управляващите, трябвало с мили думи за ЕС, трябвало за светли бъднини с ЕП, не трябвало с лошо за сжендърите и т.н. и т.н. Кой от тия, които критикуват Йончева (лошата - понеже не е от БСП и не е политик) щеше да спечели за лично заради името си над 82000 гласа? Дърева? Стефан Данаилов, който също искал бил политическо говорене, а не критчност и разобличаване и му било мило за Станишев, че бил голям политик, пък така го притеснили покрай тези избори... Кой би издърпал така нагоре БСП в тези избори, както го направи безпартийната журналистка Йончева. Мобилизираха толкова злостно и мръсно всички възможни оръжия срещу нея - доноси, лъжи, клевети, полуистини, съдебна репресия, папарашки помии... Грам не им минава на критикарите през ума как те самите биха понесли такъв тормоз срещу себе си, който понася тя сега - и психически, и физически. И искат обяснения защо не ги е качила на гърба си още по-нагоре!? Наистина пълно безсрамие. Ама и Йончева си е виновна - как може да не знае какво е политическо интригантство и колко цапа това, минеш ли наблизо до партия, пълна с "професионални политици"; ако ще да си светец, камъните по локвите и плискащите помия кофи, задължително пръскат в широк обхват, от който няма как да се опазиш. Жалко, Елена, за професионализма ти в твоята си сфера и за доброто ти име, част от което подари на партийни работници. Сега за теб остава тормоза и цялата злост на всички, които си засегнала с разкритията си. А както е видно - и на тези, на които беше тръгнала да помагаш.
42
отговор на коментар
Корнелия не е ли мъж?Нали искаше да се разбира с Борисов по мъжки?
43
Тука явно четат от БСП. Нека напишат имената на тия от тях, които биха могли да получат над 82000 гласа лично заради собствената им личност, както го направи Елена Йончева. Гласоподавателите на БСП гласуваха за Йончева. Явно за нея са гласували и много хора извън БСП, безпартийни като самата Йончева. Тия от това "ръководство на БСП" - професионалните партийни работници - наистина са изключително нагли напоследък с претенциите си към Елена Йончева. Очевидно е, че тя издърпа резултатът на тази партия нагоре - с името си, с неочакваната от нея сила - и физическа и психическа - да понесе цялата мръсотия и тормоз срещу себе си, мобилизирани да й пречат именно заради участието й в изборите. Професионални партийци на БСП - спрете се! Как не ви е срам да се възмущавате, че Елена Йончева само е подобрила резултата ви на тези избори - с името и силата си да устои на всички бухалки, вдигнати срещу нея сега - вкл. чрез институции и паричен ресурс. Как не ви е срам да й търсите сметка защо не ви е изнесла на гърба си още по-нависоко?! Велева, Дърева, Асланов, Данаилов, Пирински, Мирински, Сульо и Пульо... Кой от вас щеше да се представи дори наполовина толкова добре, колкото Йончева? Кой от критикарите щеше да събере толкова гласове, колкото нея? Кой би се подложил на този тормоз, който тя понася сега заради каузата си, от която вие искаше да си чупите като от погача? Безсрамници! Поканете я на конгреса ти и й благодарете! Не ви е срам!
44
А задаваш ли си въпроса,защо го докараха до там , да гласуват за Изцъклената журналистка , която пееше едни и същи опорки като латерна...за някакъв си "апартаментгейт"/ макар че в целият скандал ако съберат апартаментите няма стигнат нейните имоти/, и някакъв "кумгейт' за Делян Добрев, при положение че за построените с Еврофондовете къщи не по предназначение, се оказа че с мъжа който живеела и е баща на детето и ,...нямала "нищо общо"! Йончева не я избраха защото е някоя, а защото Корнела хвърли половината партийна субсидия по продажни журналисти , да ни заливат с лъжи и манипулации денонощно! Просто идва Видьов ден , и дори червените бабички ще им просветне ,че ги взимат за дебили!
45
Мъка,мъка,голяма червена мъка,че пак Бат Бойко,за пореден път,ги млати като маче у дерек,много били спечелили,те винаги печелят,когато губят,пъки сега се задават нови избори и пак бой очакват/за радост на българите/предоволни от социализЪма на Нинова.Так держать,товарищ Нинова
46
KONYA DADE FIRA . KAKA - NA PARTIYATA MAMATA. EVA...
47
отговор на коментар
Бог да я поживи Корни...Свърши си работата да затрие "социалистическата" им клика!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 19750
архив

Морална криза е да си ядеш сланината с уиски само защото ти е свършила домашната ракия.

няма нови новини
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
сега
2777
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ШОК В ПИК TV! Плеймейтка едва не изгуби живота си в адски пожар: скок в замръзнало езеро приковава Михаела Стоичкова на легло за половин година - само в "Жълтите новини"
x
Глoбaлнoтo зaтoплянe щe лиши чoвeчecтвoтo oт нeзaмeнимa зa мoзъĸa мacтнa ĸиceлинa
x