Велислава Дърева посече Нинова: Не може да живее без скандали. Превърна БСП в авторитарна партия, обещала е на маса хора да ги направи депутати

Акценти

Велислава Дърева посече Нинова: Не може да живее без скандали. Превърна БСП в авторитарна партия, обещала е на маса хора да ги направи депутати

326293
на 14.01.2021
Велислава Дърева посече Нинова: Не може да живее без скандали. Превърна БСП в авторитарна партия, обещала е на маса хора да ги направи депутати
Автор:   ПИК

Първо Нинова разчисти хората, които я направиха председател на партията преди 4 години. В знак на благодарност. Гергов е един от тях. Това е типично поведение в политическата история - така е постъпвал Йосиф Висарионович Сталин. Очевидно Гергов е крайно неудобен за Нинова, защото има авторитет в Пловдив, защото знае много и пречи за подредбата на бъдещата парламентарна листа по вкуса на Нинова. 

препоръчано

Така коментира трусовете в БСП от последната седмица, начало на които даде изключването и саморазправата на Корнелия Нинова с Георги Гергов журналистката Велислава Дърева.

"Той не е нарушил нито един член на Устава - не участва в листа на друга партия, не е създал собствена партия, не е осъден. В същото време член на НС на БСП е Румен Овчаров, който на първа инстанция вече е осъден на 3 години, както и да издължи на държавата 16 млн. В Националния съвет е и Десислава Йорданова, срещу която върви прокурорска проверка за изготвяне на документи с фалшиво съдържание. Но за тях проблеми няма", продължи темата Дърева в интервю пред "Марица".

Според нея, Гергов е само един детайл от всичко, което става в БСП в последните 4 години. 

"4 години БСП не се занимава с реалната политика, а с вътрешни войни,  чистки, безкрайни скандали и лов на "врагове с партиен билет”. Вместо да прави политика, БСП под „мъдрото” ръководство на Нинова влиза от един скандал в друг, в ситуационни заяждания с ГЕРБ, от което няма никаква полза за никого. За 4 години БСП беше тотално подменена като идеи, идеология, възгледи, история, политика, идентичност", анализира Дърева случващото се в червените редици.

"В момента не просто се обезглавява втората организация в България, а целенасочено върви процес на унищожаване на БСП, която е превърната в авторитарна партия. Цялата власт в БСП е концентрирана в един-единствен човек. Нинова се заобиколи с послушни, мили хора, преторианци, корнелианци от последния ден, които кротичко мълчат", възмути се Велислава Дърева.

По думите й, Нинова била от хората, които не могат да живеят без враг и скандал и е от хората, които са винаги прави и никога не носят отговорност за нищо. "Като близнаци са с Бойко Борисов, само дето единият носи пола", заключава тя.

"Преди да обединява каквото и да било извън БСП, Нинова трябва да спре с тази абсолютно недопустима, противоуставна, антипартийна чистка в партията. В същото време е обещала на маса хора да ги направи депутати. За целта ще е нужно Народно събрание от 500 души", завърши безпощадния си анализ червеното перо.

 

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов нареди зелените коридори да продължават да действат (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов нареди зелените коридори да продължават да действат (ВИДЕО)
ново
Днес: 182
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това