Величието на Путин продължава! Сириците започнаха да му се клаят като на бог! Нарекоха го "лъв и спасител"

ЧАС ПИК

Величието на Путин продължава! Сириците започнаха да му се клаят като на бог! Нарекоха го "лъв и спасител"

14895
на 08.01.2016
Величието на Путин продължава! Сириците започнаха да му се клаят като на бог! Нарекоха го лъв и спасител
Автор:   ПИК

Сирийците нарекоха Владимира Путина "лъв и защитник", вярвайки, че руският президент ще донесе мир и спокойствие в тяхната страна, пише "Русская Весна".

препоръчано

До Дамаск е града Зейнабия, където преди две години имаше ожесточени боеве, салафитите обстрелваха мястото, докато правителството не сключи с тях примирие. Тук се намира мавзолея на почитания сред шиитите Сеид Зейнаб. Джамията, която носи неговото име, е била нееднократно обстрелвана от терористите от ИДИЛ.

След многогодишни обстрели градът се намира в пълна разруха. Сега той постепенно се възстановява. Местните с благодарност говорят за руския президент и се надяват, че той ще донесе мир и покой по техните земи.

"Путин дойде тук като наш спасител и защитник. Наричаме го Хейдар, Лъв - това прозвище носеше и нашият Имам Али", казват жителите на Зейнабия.

На входа на града стои плакат с изображенито на президента на Русия, редом с тези на шиитските лидери — президентът на Сирия Башар Асад и лидерът на "Хизбула" Хасан Насралла.

Сподели:
Бомба x
Кои планети са ретроградни или как да планирате живота си през 2022 г. Кои планети са ретроградни или как да планирате живота си през 2022 г.
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на Труд - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на "Труд" - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ново
Днес: 112
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това