ВЕРСИЯ В ПИК: Командващите на учението край Шабла са отговорни за падналия МиГ-29

АВТОРСКИ НОВИНИ

ВЕРСИЯ В ПИК: Командващите на учението край Шабла са отговорни за падналия МиГ-29

226357
на 11.06.2021
ВЕРСИЯ В ПИК: Командващите на учението край Шабла са отговорни за падналия МиГ-29
Автор:   ПИК

Командването на Авиобазата "Граф Игнатиево" и на самото учение, което се е провеждало край Шабла, са преките виновници за падналия на 9 юни МиГ-29 и загиналия му пилот Валентин Терзиев по време на нощните стрелби.

препоръчано

Това съобщиха пред ПИК отлично информирани източници.

Преди да излезе от обсега на радара, Терзиев е летял на много ниска височина от 1300 метра. Нормалната височина за този тип летателни машини е 2000 метра.

Изпълнявайки задачата си за стрелба по светещи цели, Терзиев най-вероятно е изгубил контрол върху изтребителя заради дезориентирането му в тъмнината, където небето и морето се сливат. И вместо да поеме нагоре, е поел надолу, към водата. А може би при извършването на сложна маневра е изгубил и способността си да управлява летателната машина.

При всички случаи пряката отговорност е на ръководителите и на базата, откъдето Терзиев е излетял, и на самото учение, тъй като ситуацията с ниския полет явно не е била проиграна, а целта е изстреляна много ниско.

Шефът на Авиобаза "Граф Игнатиев" Николай Русев бе назначен от семейния си приятел и обитател на президентството Румен Радев, след като бе повишен от него в бригаден генерал. Русев е съпруг на репортерката от БТВ Габриела Наплатанова, която от военен репортер се преквалифицира в отразяваща дейността на президентството, след като Радев пое поста.

По непотвърдена информация на ПИК изтребителят е локализиран във водите на Черно море, но все още не е изваден и не се знае кога това ще се случи.

Сподели:
Бомба x
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЗЛИНИ И БЕДСТВИЯ! Видовден е - ето как да предскажем бъдещето си с гадания и ритуали ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЗЛИНИ И БЕДСТВИЯ! Видовден е - ето как да предскажем бъдещето си с гадания и ритуали
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това