ВЕРСИЯ В ПИК: Цветанов зад интригата на Радев, че Сенатът на САЩ е осъдил България. Сенатори напазарувани за лобизъм срещу $ 10 000?

ТОП НОВИНАТА

ВЕРСИЯ В ПИК: Цветанов зад интригата на Радев, че Сенатът на САЩ е осъдил България. Сенатори напазарувани за лобизъм срещу $ 10 000?

103517
на 05.03.2021
ВЕРСИЯ В ПИК: Цветанов зад интригата на Радев, че Сенатът на САЩ е осъдил България. Сенатори напазарувани за лобизъм срещу $ 10 000?
Автор:   ПИК

Цветан Цветанов и партийният му партньр и спонсор Павел Вълнев стоят зад интригата срещу България, разиграна днес на родна почва от Румен Радев. Това научи ПИК от два независими източника, близки до партията "Републиканци за България". 

препоръчано

Според президента Радев Сенатът на САЩ е осъдил държавата ни в специална декларация, намеквайки за корупция и липса на свобода на словото.

Истината е, че става дума за частни изявления на сенаторите Боб Менендес и Джеймс Риш, публикувани в личните им фейсбуци. Те по никакъв начин не ангажират официалните американски власти.

В същото време бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов преди дни бе зад Океана именно с цел да напазарува лоби срещу българското правителство преди изборите, гласи информацията на ПИК.

Да се свърши това в САЩ, не е трудно. Стига да имаш достатъчно пари и контакти на средно ниво.

Публично известно е, че официалното законодателство в САЩ позволява заплащане срещу лобизъм и това може да се извършва легално от всеки политик. Малък проблем е да си напазаруваш сенатори, които да публикуват във фейсбуците си предварително спуснати тези. Тарифата стартира от 10 000 долара на калпак - сума, която е по джоба на мултимилионера Павел Вълнев.

Припомняме, че Цветанов ползва лобистки услуги, за да гради имидж зас Океана, ползвайки щедрото спонсорство на благодетеля Вълнев.

ПИК разкри наскоро, че Павел Вълнев е сключил договор с лобистката фирма "Yorktown Solutions" за 300 000 долара. Целта е лобистите уж да осигуряват срещу заплащане съвети от стратегическо естество за българо-американските отношения, включително за процеса на планирането им от Вашингтон. За целта ще се срещат със служители на американското правителство и американската администрация. 

Обяснено по-просто: Цветанов и хората му си плащат за контакти с конгресмени, сенатори и служители на щатската администрация, за да се снимат с тях и да показват снимките в България.

Изданието "Foreign Lobby Report" още преди Коледа публикува информация за договора, при това със заглавие, че Павел Вълнев наема лобисти предвид амбицията на "Републиканци за България” да свали ГЕРБ от управлението на България.

Зад "Foreign Lobby Report" стои Джулиан Пеке, който е познат като автор в "The Hill" и "Al-Monitor". По време на периода си в последното издание той печели две национални журналистически награди за отразяване на лобизма в Близкия изток. Според информация на "Политико" Пеке е бил и репортер в Конгреса в началото на кариерата си.

ОЧАКВАЙТЕ В ПИК: КОЙ Е СКАНДАЛНИЯТ СЕНАТОР БОБ МЕНЕНДЕС

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание - Мика Зайкова обърка имената на половината (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание - Мика Зайкова обърка имената на половината (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това