ВЕРСИЯ: Двама души, контрабандисти на дрога с малки самолети, помогнали на Брендо да се завърне като фантом у нас

Акценти

ВЕРСИЯ: Двама души, контрабандисти на дрога с малки самолети, помогнали на Брендо да се завърне като фантом у нас

197141
на 02.08.2024
ВЕРСИЯ: Двама души, контрабандисти на дрога с малки самолети, помогнали на Брендо да се завърне като фантом у нас
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

До двама души, които се разследват за помагачество на Евелин Банев-Брендо да се завърне тихомълком в България, е стеснен кръга от потенциални заподозрени. Те са се занимавали с контрабанда на наркотици с летателни средства.

препоръчано

Това стана ясно по време на днешния парламентарен контрол, на който бе изслушан вътрешния министър в служебния кабинет Калин Стоянов.

Темата със завръщането на Бренко, който изненада цялата държава на 23 май, когато лично се яви пред Централния софийски затвор, за да излежи присъдата си, бе отворена заради парламентарен въпрос на Лена Бориславова относно незабелязаното преминаване на Банев през границите на България. 

"Към момента работата по установяване на всички обстоятелства продължава и категорична информация за начина на влизане на лицето в Република България на този етап не може да бъде предоставена", информира вътрешният министър.

Министър Стоянов припомни вече известен факт - че според информацията, с която МВР разполага, Банев е влязъл в страната в периода март - юни 2022 г. Припомняме, че по това време министър на вътрешните работи бе Бойко Рашков.

"По този случай, касаещ това завръщане, има образувано и следствено дело. Успоредно с него, ние работим по група от лица, като част от тях - двама, евентуално са тези, които по някакъв начин са съдействали на Банев. Групата в момента се разработва заедно с партньорски служби и конкретно с ГДБОП. Въпросната група се занимаваше предимно с контрабанда на наркотични вещества с летателни средства, които трудно се засичат от властите в България", заяви министър Стоянов.

Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно рано сутринта на 24 юни и обяви, че е готов да изтърпи наказанието си, наложено от съда у нас.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК