Веселин Марешки пред ПИК: Кланящи се на чужди столици политици ни натрапват трети пол и премахване на майката и бащата - с НФСБ сме за християнските ценности

АВТОРСКИ НОВИНИ

Веселин Марешки пред ПИК: Кланящи се на чужди столици политици ни натрапват трети пол и премахване на майката и бащата - с НФСБ сме за християнските ценности

64192
на 23.02.2021
Веселин Марешки пред ПИК: Кланящи се на чужди столици политици ни натрапват трети пол и премахване на майката и бащата - с НФСБ сме за християнските ценности

В последното си телевизионно интервю лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки хвърли бомба по отношение на контактите си с Русия и това предизвика широк отзвук. Марешки отговори ексклузивно на няколко въпроса на ПИК и разкри подробности.

препоръчано

- Г-н Марешки, русофил ли сте или русофоб?

- На първо място съм патриот. Винаги поставям България пред всичко останало. Не приемам политици да се кланят на една или друга столица - било то на запад или на изток, и да слугуват на чужди интереси, предавайки националните. Тези политици са безродници. Ние се борим срещу тях.

Такива хора ни натрапват чужди идеологии, трети пол, премахване на свещени думи като майка и баща, лобират за неизгодни за държавата и народа сделки, чакат команди от чужди господари. Затова обявих пълна мобилизация на патриотичния вот. Защото въпросът вече опира до това да я има ли България или да оставим да я съсипят чуждопоклонници.

Иначе, както огромната част от българския народ, съм русофил. Харесвам руската култура, учил съм инженерни науки в най-добрия технически университет в Москва, имам там приятели и до днес. Да не говорим, че там срещнах и съпругата си. Но в политиката е друго - да, ние сме два близки народа, но отношенията трябва да са равнопоставени.

- В телевизионно интервю разкрихте интересни факти за вашите връзки на най-високо ниво в Русия, за какво става дума?

- Връзки е силно казано. Но факт е, че сегашният руски премиер ми е състудент от университета - едно от най-престижните технически висши учебни заведения в Русия. А неговият вицепремиер беше в моя поток. Явно е неслучаен университет, подготвя кадри с качества за държавното управление.

- Вярно ли е, че сте бил гост на руския патриарх Кирил?

- Да, през 2019 г. бях поканен на тържеството по повод 10-годишнината от неговата интронизация като глава на руската православна църква. Това е голяма чест за всеки православен християнин. Но в същото време имам много добро приятелство и с Вселенския патриарх. Ако мога да помогна на България с такива важни контакти, ще го направя и го правя.

- Темата Русия или САЩ стои ли на дневен ред в Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, защото в други партии виждаме раздори и разногласия по темата?

- Не, не стои. Стои темата България, която и ни събра в един отбор. На първо място в общата програма сме поставили приоритетите на българите – повишаване на доходите, стабилна икономика. Това веднага може да стане чрез безплатни лекарства за пенсионери и ученици, достъп до справедливи цени на горивата, силна подкрепа без бюрокрация за малкия и среден бизнес. 

И не на последно място - запазване на семейните християнски ценности.

А отношението към Русия трябва да е прагматично – имаме ли интерес наши стоки да са на огромния руски пазар? Да! Имаме ли интерес от взаимноизгодни енергийни проекти? Да!

Въпросът е да не се държим ние като малки и подчинени. А да имаме достойнството на независим и равностоен партньор.

 

 

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
7 неща, от които мъжът до вас се нуждае, за да имате щастлива връзка 7 неща, от които мъжът до вас се нуждае, за да имате щастлива връзка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това