Вход
София
Времето в София 0 o C

Веселин Марешки проговори за държавните бензиностанции

Веселин Марешки проговори за държавните бензиностанции

на 15.05.2020
14786
0
Веселин Марешки проговори за държавните бензиностанции
Автор: ПИК
15.05.2020
0
14786

Веселин Марешки, лидер на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание, коментира пред Нова телевизия идеята държавата да излезе на пазара с горивата. Той подкрепя идеята, като посочи, че отдавна самият той е предложил това.

Наистина това много бързо са го решили и не са много наясно как да стане. Това може да бъде едина компания под шапката на Министерството на икономика и няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично.

Той смята, че не повече от 2 години ще отнеме реализацията на проекта за държавни бензиностанции.

Времето не е много, ресурсът е около 100 милиона евро, уточни Марешки.

Той обясни, че инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 м.

Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса, коментираоще депутатът.

Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една лоукост компания не е убила бизнеса на големите компании, заяви още Марешки.

И подчерта, че идеята за държавни бензиностанции ще даде тласък на иконимиката и ще увеличи стокообмена.

Министерството на финансите предложи днес създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Така ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17952
архив

Майката пита Иванчо:
- Защо не си играеш с Петьо? 
- А ти би ли си играла с някой, който лъже, бие и псува?
- Не! 
- Виждаш ли! И Петьо не иска.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x