Веселин Марешки проговори за държавните бензиностанции

Политика

Веселин Марешки проговори за държавните бензиностанции

14788
на 15.05.2020
Веселин Марешки проговори за държавните бензиностанции
Автор:   ПИК

Веселин Марешки, лидер на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание, коментира пред Нова телевизия идеята държавата да излезе на пазара с горивата. Той подкрепя идеята, като посочи, че отдавна самият той е предложил това.

Наистина това много бързо са го решили и не са много наясно как да стане. Това може да бъде едина компания под шапката на Министерството на икономика и няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично.

Той смята, че не повече от 2 години ще отнеме реализацията на проекта за държавни бензиностанции.

Времето не е много, ресурсът е около 100 милиона евро, уточни Марешки.

Той обясни, че инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 м.

Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса, коментираоще депутатът.

Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една лоукост компания не е убила бизнеса на големите компании, заяви още Марешки.

И подчерта, че идеята за държавни бензиностанции ще даде тласък на иконимиката и ще увеличи стокообмена.

Министерството на финансите предложи днес създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Така ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
Угасете скандала с тези помиряващи секс пози Угасете скандала с тези помиряващи секс пози
ПИК TV x
ПИК TV: Подкупни митничари от Лесово с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО) ПИК TV: Подкупни митничари от "Лесово" с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това