Вигенин: Беше ясно, че Борисов няма намерение да управлява

Политика

Вигенин: Беше ясно, че Борисов няма намерение да управлява

20040
на 06.07.2024
Вигенин: Беше ясно, че Борисов няма намерение да управлява
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Няма изненада в това, че правителството “Желязков” не мина. Борисов вдигна ръце преди това, правителството беше представено колкото той да заяви, че е изпълнил конституционното си задължение. Това каза от екрана на телевизията "Нова нюз“ социалистът Кристиан Вигенин.

препоръчано

Беше ясно, че той няма намерение да управлява и да поеме отговорност, а това прави невъзможно правителство с втория мандат. При ситуацията с ДПС не мога да си представя, че такава партия би могла да създаде кабинет и да носи политическа отговорност, продължи той.

Той посочи, че се наблюдава разпад на политическите формации.

“Дори в ГЕРБ, колкото и да се опитва да се представя като монолитна формация, и там се развиват процеси, и има напрежение. Няма как да не е така, тъй като безсилието на политическите формации да направят правителство води до демотивация на политиците и на избирателите”, каза още зам.-председателят на БСП.

“Вътрешен конфликт и евентуално разпадане на ДПС може да създаде пространство за потенциални по-крайни формации, основани на етническа основа. Това би било тревожно. Вярвам, че ДПС ще намери начин да излезе от настоящата ситуация”, смята политикът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК