Виден депесар: Говорих вчера с Доган. В добро здраве и настроение е. В най-скоро време ще излезе с...

Акценти

Виден депесар: Говорих вчера с Доган. В добро здраве и настроение е. В най-скоро време ще излезе с...

287765
на 10.07.2024
Виден депесар: Говорих вчера с Доган. В добро здраве и настроение е. В най-скоро време ще излезе с...
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Аз съм на страната на ДПС. Проблемът не е на коя страна си, а как ДПС се озова в тази ситуация”, заяви пред Нова тв Хасан Адемов, бивш депутат от ДПС и ексминистър на труда и социалната политика.

препоръчано

„Очевидно е, че има напрежение в партията. В становището на тези 17 колеги, в което аргументират защо не участваха в заседанието, ясно е записано, че спешно трябва да бъде възстановено нормалното функциониране на колективните органи на партията”, каза бившият депутат.

„На последната национална конференция бяха избрани двама съпредседатели, които са със съвършено различни профили. Това разминаване е в основата на напрежението”, смята той.

Според Адемов избирателят иска да чуе, че ДПС е в „топ форма и се ръководи от колективни органи, без индивидуални решения”.

„Тези 17 колеги смятат, че сегашното ръководство е избрано в противоречие с Устава. Според тях парламентарната група няма легитимност да реши да вземе мандата”, каза Адемов и допълни, че една от най-важните 4 точки в становището на 17-те депутати е, че трябва да има два подписа (на двамата съпредседатели) под сключените споразумения, а решенията да се взимат на базата на дискусия и диалог.

По думите му ДПС се характеризира със силното усещане за свобода. „Тя е заложена в генетичния код на привържениците на партията”, коментира още Адемов.

Представителят на Движението разкри още, че вчера е говорил с почетния председател. "Преди един ден говорих с почетния председател. Не искам да говоря от негово име. Той е в добро настроение, в добро здраве, очаква се в най-скоро време да излезе със своето стновище", обясни бившият министър.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Журналистът Илхан Андай гръмовно пред ПИК TV: Компанията, която прави ремонта в централата на ДПС, си тръгна след щурма! Чакъров има лъскав офис, а Доган ще стои без кабинет, докато не намерят пари, за да платят на строителите (ВИДЕО) Журналистът Илхан Андай гръмовно пред ПИК TV: Компанията, която прави ремонта в централата на ДПС, си тръгна след щурма! Чакъров има лъскав офис, а Доган ще стои без кабинет, докато не намерят пари, за да платят на строителите (ВИДЕО)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК