Вход
София
Времето в София 10 o C

ВИЖДА СЕ КРАЯТ НА СУШАТА - Николай Нанков успокои перничани: Вода ще има, ние гарантираме това

ВИЖДА СЕ КРАЯТ НА СУШАТА - Николай Нанков успокои перничани: Вода ще има, ние гарантираме това

на 31.12.2019
46942
47
ВИЖДА СЕ КРАЯТ НА СУШАТА - Николай Нанков успокои перничани: Вода ще има, ние гарантираме това
Автор: ПИК
31.12.2019
47
46942

От вчера започна аварийния ремонт на пречиствателната станция. Поставят се нови филтри, отделени средства за цялостната реконструкция на съоръжението, за да може да се гарантира на перничани, че дори при мъртъв обем водата ще има всички качества на чиста питейна вода. Това заяви пред БНТ зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството, който от дни е "на терен" в Перник и следи изпълнението на спешните мерки във връзка с водната криза в града. 

ПИАР ПО ВРЕМЕ НА СУША: Нинова яхва протестите в Перник! Социалистите се сетиха, че градът бедства

ПИАР ПО ВРЕМЕ НА СУША: Нинова яхва протестите в Перник! Социалистите се сетиха, че градът бедства

Социалистите се сетиха, че има водна криза в Перник. И за...

на 29.12.2019

"В момента има сключен договор между ВиК - Перник и МОСВ, но, някои от дейностите ще бъдат извадени от проекта и ще бъдат извършени по спешен, авариен порядък", допълни той. 

"От въвеждането на водния режим авариите се удвоиха, дори утроиха. Самият режим със спиране и пускане на вода наруши в пъти остарялата инфраструктура на ВиК, която не е ремонтирана близо 60 години. Община Перник трябва максимално бързо да възложи дейностите по ремонта на водопреносната мрежа", отбеляза Нанков. 

Според него големият проект ще се реализира минимум две години, всички останали аварийни дейности ще приключат до 2 месеца: "Работи се по търсене на нови водоизточници по Витошкия водосбор към язовир "Студена". Може би трябва ръководството на ВиК - Перник да обмислят вариант за по-оптимален режим, за да може до пролетта да се задържи подаването на чиста питейна вода за Перник".

Зам.-министър Нанков заяви, че балансът на водните количества в язовира е ангажимент на "Басейнова дирекция". "Подобен казус има с язовир "Бебреш" и Ботевград. От там е предупредено за намалени водни количества, начерта се съответно и план. Трябва да успокоим жителите на Ботевград, че има наличност на вода за 120 дни", заяви Нанков. 

Запитан как ще коментира поискания от опозицията вот на недоверие заради водната криза в Перник, Николай Нанков отговори: "Право на опозицията е да внася вот на недоверие по отделни теми. Нищо лошо в него. ние имаме аргументи по темата. По отношение на отговорността - хубаво е, че компетентните органи влязоха и в общината, и в отделни институции, за да се установи изцяло генезиса на проблема. Но не искайте от мен да говоря от името на други органи и институции. Един факт само да спомена - по отношение на стената на язовира. Без ремонт на тази стена нямаше да има въобще вода за Перник. Направи се изключително качествен ремонт на стената с евросредства. Така че - вода за Перник ще има, ние гарантираме това". 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33292
архив

Мъж е при врачка.

Тя:

- До 50 години ще страдаш от безпаричие.

Той:

- А след това?

Тя:

- След това ще свикнеш

x
САМО В ПИК TV: Моделка на Божков роди тайно от софийски топ ерген
x
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
x