BG EN

Вижте здравословните ползи от готвенето на пара

ГОРЕЩО
ШАРЕН СВЯТ

Вижте здравословните ползи от готвенето на пара

11846
на 19.01.2020
Вижте здравословните ползи от готвенето на пара
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Въпреки че готвенето на пара стана особено модерно в последно време, когато много от хората се запалиха по здравословното хранене, всъщност това е един доста древен метод. Идеята идва от Китай, където готвенето на пара е било предпочитан начин на готвене.

препоръчано

При него се запазват естествения цвят на продуктите и витамините в тях. За много продукти дори това е най-добрият начин за запазване на хранителната им стойност. Диетолозите също съветват да се набляга на този метод на приготвяне на храната.

На пара може да се приготви почти всеки продукт – месо, риба, морски дарове, зеленчуци, зърнени култури. Здравословни ползи от готвенето на пара са много:

Хранителните вещества се запазват по-добре, тъй като естествените свойства на продуктите остават непокътнати. Минералните соли не се разтварят, не абсорбират вода. А ястията стават по-вкусни.

Така приготвената храна подобрява храносмилателния процес.

Дали използвате специален уред за готвене на пара, метална решетка или гевгир, вие ще се наслаждавате на храна, приготвена по различен начин. А резултатът ще ви изненада.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 август - Стрелците да не влизат в безсмислени спорове, денят обещава материални успехи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 август - Стрелците да не влизат в безсмислени спорове, денят обещава материални успехи за Козирозите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Очакват ни екваториални нощи с температури до 25 градуса Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Очакват ни екваториални нощи с температури до 25 градуса
ново
Днес: 114
горещо
hot
най-четени новини в момента