Вход
София
Времето в София 20 o C

Вижте как задкулисието на кръга "Прокопиев", деца и внуци на комунистическата номенклатура, рекетират Борисов

Вижте как задкулисието на кръга "Прокопиев", деца и внуци на комунистическата номенклатура, рекетират Борисов

на 13.09.2018
326120
51
Вижте как задкулисието на кръга "Прокопиев", деца и внуци на комунистическата номенклатура, рекетират Борисов
13.09.2018
51
326120

Кръгът "Капитал" на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и неговите представители в правителството "Борисов - 3" Румяна Бъчварова и Томислав Дончев заявяват претенции да управляват държавата.

ИНТРИГИ! Тв репортерка в комбина с "Капитал" срещу БНТ и Коко Каменаров

ИНТРИГИ! Тв репортерка в комбина с "Капитал" срещу БНТ и Коко Каменаров

Кръгът "Капитал" на обвиняемия бизнесмен Иво Прокопиев, в...

на 07.07.2018

Това стана ясно след днешното оттегляне на кандидатурата на издигнатия за министър на транспорта Александър Манолев след публикация на малотиражката "Капитал" с малко над 1000 прочита. Самият Манолев посочи текста като причина да откаже предложението да стане министър, за да избегне ударите по правителството на Борисов.

Кръгът на непочтената атака срещу младия професионалист с брилянтна биография на експерт се затвори, когато стана ясно и кой е авторът на дискредитиращия пасквил с неверна според Манолев информация, заради която той ще търси правата си по съдебен ред.

Това е зетят на Румяна Бъчварова - Росен Босев, женен за друга журналистка от "Капитал" - Лора Филева. Най-парадокласното в черния пиар, който Босев е разгърнал срещу Манолев, е че именно в. "Капитал" смята, че да си богат е позорящо обстоятелство, както се опитва да внуши статията. Заради заможните родители на Манолев.

Става все по-задължително да бъде изяснено откъде се е взело богатството на въпросния олигарх Иво Прокопиев и как го е докопал. Днешният розовобузест мастит бизнесмен е син на служител от УБО, шеф на едно от най-големите ловни стопанства преди 1989 г., където обичат да ловуват Тодор Живков и главният авджия на социализма Пенчо Кубадински. Брат му пък е от Държавна сигурност.

Момчето е от Разград, но по неизвестни пътища влиза в габровската математическа гимназия, тъй като тя не е в района му за специално средно училище. По-късно завършва УНСС. Преди още да е завършил обаче става сътрудник на обслужващия по това време Илия Павлов и "Мултигруп" в. "Банкер". Веднага след това, едва 22-годишен, създава днешната си медийна импелия "Капитал", без с това свое родословие да оставя грам съмнение как и по какви причини е получил кредити от тогавашните банки.

Яркочервеният произход на Прокопиев не му пречи да се присламчи към СДС, където успява да влезе под кожата на Иван Костов. Паралелно с това той става идеен и бизнес ортак на небезизвестният седесар Никола Николов, част от прочутия кръг "Агнешки главички", сдобил се с този прякор от ресторанта "Олимп" на приближения на Костов сервитьор Славчо Христов. Николов и кръгът "Агнешки главички" е известен с това, че се опитваше да превземе СДС отвътре, за да се сдобие с пълната политическа власт.

Благодарение на Костов Прокопиев извършва абсолютно порочните приватизации на "Винпром Дамяница" и "Каолин", а по-късно в комбина с бившия енергиен министър Трайчо Траков и бившия финансов министър Симеон Дянков - и на ЕVN, като заради последната сделка и тримата са подсъдими за нанасяне на щети на държавата в особено големи размери.

Преди кръгът "Прокопиев" да се обособи като самостойна единица за политическо влияние, гарантиращо икономическите им интереси, той е изключително близък с т. н. "Клуб 10" в СДС, издигнал часто от лидерите на партията след Костов. В лицето на Надежда Михайлова, днес Нейнски, и Мартин Димитров.

Именно кръгът "Прокопиев" е в дъното на избора на Росен Плевнелиев за министър на регионалното развитие в първото правителство на Бойко Борисов. Той е и в дъното на издигането на "най-любимия" на всички българи Плевнелиев за държавен глава, който до такава степен омаскари институцията, че успя да свали дори собствения ѝ неизменен рейтинг до 10%.

Подсъдимите днес Симеон Дянков и Трайчо Траков също са представители на този кръг в първия кабнет на Борисов. Негова ярка аватарка е и Кристалина Георгиева, която Борисов направи еврокомисар. По-късно тя успя да съсипе репутацията на България, тъй като по съвет на друг присъдружен, но отдавна забегнал във Виена "демократичен" гуру - Иван Кръстев, чиито бащаЙото Кръстев е виден деец на БКП, член на ЦК на комунистическата партия, главен редактор на в. "Народна младеж" и отговорник за медиите в ЦК на БКП, бе противопоставена на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Така бе създаден прецедентът една държава да има двама кандидати за поста.

Разбира се, спечели трети, а Кристалина Георгиева бе принудена заради позора си да се оттегли отново в Световната банка, откъдето се пръкна у нас, и така да създаде следващия прецедент, овакантявайки еврокомисарското място на България насред мандата на Европейската комисия.

Злите езици твърдят обаче, че това е било изричното желание на Жан-Клод Юнкер под натиска на германския канцлер Ангела Меркел, която заплашвала, че ще разкрие нечисти машинации на Кристалина Георгиева, ако тя продължи да реже бюджета на Германия.

След като забърка тези отвратителни каши с хората и задкулисните си игри, кръгът "Прокопиев" премина в явна атака срещу кабинета на Борисов чрез протестърските движения, финансирани от Сорос и фондацията със спорна законност у нас "Америка за България", откъдето се издържат и изданията на Прокопиев.

Негови служители в лицето на Николай Стайков и присъдружните им Антоанета Цонева, орезиленият ексминистър на правосъдието и днешен лидер на "Да, България" Христо Иванов, син на известната комунистическа фамилия Бойкикеви, и покойният вече Кристиян Таков, внук на Пеко Таков, поведоха битките срещу правосъдната състема на България и най-вече срещу прокуратурата, като извадиха от нафталина и сегашния шеф на ВКС Лозан Панов, който обаче видимо се провали като поборник за тяхната представа за демокрация.

Пипалата на Кръга "Прокопиев" бяха пуснати и чрез внедряването на социоложката Румяна Бъчварова в правителството на Бойко Борисов още през първия му мандат, където тя беше шеф на премиерския му кабинет. През втория дамата с гръм и трясък се орезили като вътрешен министър и в момента отново е на завет в третото правителство на Борисов.

Бъчварова беше и вицепремиер по коалиционната политика, точно когато ГЕРБ беше в коалиция с Реформаторския блок, изпаднал в шизофренното състояние хем да е управляващ, хем да е в опозиция, което в крайна сметка доведе и до предсрочно подадената оставка от страна на Борисов, макар формално като повод да бе посочена загубата на президентските избори от Цецка Цачева срещу Румен Радев. С днешна дата обаче все повече посветени твърдят, че в дъното на неблагополучията между ГЕРБ и РБ стоят именно интригите на Бъчварова и вече приближения ѝ по това време друг вицепремиер - Томислав Дончев.

Румяна Бъчварова е дъщеря на последния главен редактор на в. "Отечествен фронт" Генчо Бъчваров, виден деятел и любимец на БКП и лично на Тодор Живков. След това създава социологическата агенция "Маркет линкс", която е в дъното на сближаването ѝ с Борисов, тъй като работи за него преди и по време на явяването му на парламентарни избори за пръв път. Агенцията се занимава с маркетингови и медийни проучвания и винаги е била приближена до т. н. стара десница.

Дългата ръка на Кръга "Капитал" проличава и в днешните трусове с все още неизбраните трима нови министри, един от които - Александър Манолев, ненадейно се оттегли. Запознати виждат в неговото злепоставяне отмъщението на вездесъщия задкулисен кръг заради това, че кандидатурата на тяхната избраничка за регионалното ведомство и приближена на Томислав Дончев - Малина Крумова, се провали.

Крумова наследи Дончев като служебен  министър на еврофондовете в правителството на Огнян Герджиков, редено до голяма степен от бившия външен министър Соломон Паси, който заедно с жена си е изключително приближен на президентското семейство Радеви.

Съпругата на Радев - Десислава Радева, пък е много близка приятелка с друга представителка на кръга "Капитал" и бивша служителка на БНТ Ивет Добромирова, която предвождаше протестърското движение в зародиша му през 2013  г., и често е забелязвана да влиза в президентството.

Ето тези задкулисно оплетени като свински черва хора успяват да навигират чрез рекет и изнудване държавата и решенията на премиера Борисов, тъй като знаят, че той е готов да развее бялото знаме пред всеки, дори и най-маломерен протест, каквито са техните. Към тях спада и тъй неречаната "Зелена" партия, чиято приближена пък е днешната подсъдима за рекет от 70 000 евро кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, разни семейни еколози около Тома Белев и какви ли не други мними граждански организации на грантаджийска издръжка от Сорос.

Т.н. "демократични протестъри" всъщност до един са с ярко комунистическо потекло и изобщо не е чудно защо непрекъснато се опитват да сложат прът в колелата на държавата - типични деца и внуци на онези, които написаха едни от най-черните ѝ страници през 45-те години на миналия век.

Огромният въпрос, който стои и пред самият Борисов, е какви още бели трябва да извършат тези хора и какви зависимости го карат да им се подчинява...

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(51)
1
Може да му харесва .щом ги трае. Иначе няма да е на власт.
2
Слаб материал. Клюкарски, некомпетентен и злобен. Но нищо ново тук.
3
А лустрация нямаше, защото нямаше кой да я гласува, през 90-те в парламента влязоха само милиционери.
4
Ти пишеш : "Деца и внуци на комунистическата номенклатура...". Явно търсиш помияри които да се връзват на твоите приказки. Първият тъпанар вече го има , виж пост. № 3. Защо не споменаваш , че Херакопитека от Банкя е син на комунист, партиен секретар и полковник от Милицията, че е внук на двама дядовци - комунисти. Единият от тях е убит на мегдана в село Хераково общ. Божурище за това е задявал жените на фронтоваците по време на Втората световна война. Война, в която той не е взел участие, като секретар на БКП, заедно с кмета и попа. Самият Шербетпитек е напуснал Пожарната само и само да не се откаже от членството си в БКП. Впрочем, Суджукпитека и до сега не си е върнал членската книжка на "Позитано 20". Защо не пишеш, че ти слугуваше на Георги Гергов , в неговата телевизия. И не само на него, а и на много други партии. Ти си политическа кypвa Ива, други наричат това - ренегат. Защо не пишеш , че твоят работодател е син и внук на комунисти. Станаха много защо...? Не мога да те напсувам Ива, защото като те гледам започвам да харесвам Цецка Цачева.
5
Комунизмът си беше комунизъм, а демокрацията си е демокрация. Или 28 години времето не е ваше!
6
Ами да бяхте почнали от последното изречение, що чини Бочко в центъра на този уж порочен кръг, явно му харесва щом ги приема около себе си и да не се държи за главата!
7
ВЕСТНИК КАПИТАЛ Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО ,КОЙТО ЧЕТА И МУ ВЯРВАМ. ТОЙ БЕШЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЙТО АЛАРМИРА ЗА ФАЛИТА НА ПЪРВА ЧАСТНА БАНКА И БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО СИ ИЗТЕГЛИХ ПАРИТЕ НАВРЕМЕ !
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Иве, хубавице, ами като си почнала с биографиите я дай и на ББ биографията. Може пък там да откриеш отговора на последния ти въпрос за зависимостите.
10
Вместо да им изпишете веждите с тази статия им вадите очите. Още веднаж разбрахме, че в парламента няма един кадърен, грамотен и без криминално минало политик. Докато не измрат всичките няма да започнем да се развиваме към нормална държава.
11
митничар със средно образование на Кулата и родом от с.Кула натрупа огромното си богатство, автопарк от ТИР-ове и колко му струва министерския пост на сина му? Правилно Борисов го оттегли. Но къде беше до сега? След дъжд качулка. Същото го чака и с МВР кандидата. След толкова фалове и неясноти около ТРЕЙС груп, собственост на личния авер на ББ Александър Сталийски Правителството не се клати, а е направо на колене, пред падане.
12
Никой не казва, че този от Банкя не влиза в списъка за лустрация. Ако трябва да ги изреждаме всичките, няма да има място в сайта.
13
taq buchvarova oshte li jive s rosen jelqzkov,zavaliqta s babata
14
За сведение на потребителите ! Малка част от вас знаят , че съм осъдил г-жа Ива Николова за клевети срещу мен. Съдебното решение на последна инстанция гласи , че тя ми дължи около 40 000 лева. До сега г-жа Николова ритмично плаща месечните си вноски. Остават още 29 560 лева за плащане. Обмислям, дали след тази публикация отново да я осъдя за 100 000 лева , да речем. Така ще я оставя на улицата, на разположение на клошарите, тия от "Обеля". Гащите и от гъзъ ще сваля, ще им я подам гола и боса. Само за миг си представете г-жа Николова гола и боса. Ако при тази гледка на някой му стане, нека да се обади на редакционният телефон на ПИК.
15
Ето ги Гадовете! Хаххаха. Коя година сме?
16
Нещо не вдявам от целия този буламач кой кум кой сват,ми нали като дръпнете завесата,тия от снимката са до един в зад кулисите, опит за ново откритие на по топла вода ли,що ли?
17
Ех,Иве,Иве! Матросов ряпа да яде пред вашата всеотдайност да защитавате Борисов,дори и с цената на клюки и интриги!Ама така е,вие знаете кой ви хрантути и тебе и Звездето Маструбакова и Ниидялко!
18
https://www.youtube.com/watch?v=Yo1fNO6bx48&t=47s
19
Олигархията - от възникването на явлението и понятието до сега, е винаги свързана с властта. Как може човек извън властта да е олигарх? Наричайте го всякак, но с правилни термини. Другото е фалш. Страх. Зависимост.
20
Да благодарим от сърце на служителите в посолствата на Меркел и Тръмп, че помогнаха на комуниста Борисов да се отърве от поредната калинка, ДС наследник и доказан селски дебил! Очакваме момента, в който цялата ни политическа пасмина ще се самолустрира по причина обвързаност на престъпните ДС и БКП. Главният собственик на сайта също ще напише последна статия, колко хуманно и добре е да бъде пратен в родното село на прадядо си в Македония след хуманна конфискация на награбеното от българите.
21
И НА КОЧА СЕ КЛАТЯТ НО НЕ ПАДАТ . ТРЯБВА ХУБАВО ДА ГИ ОХАЖВАТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ И ВИЖ ЧЕ ВИ ХАРЕСАЛИ . ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СИ ХАРЕСАТЕ И ДЪЛГАТА ЦИЦА /Х ... / .
22
Борбата на комунягите за кокала продължава вече 30 години, облечени в сини, червени, и пембени ританки. Кога българина ще осъзане това. Бокова или Кристалина..., Бойко, Станишев, Болен Сидеров, или Костов всички оттенъци на червеното? Тъп народ.
23
Браво на авторката!Да продължава с този хъс безпощадно да осветлява тъмните и потайни места на властта....
24
отговор на коментар
С известни неточности вярно като коментар.Прекалено гледат назад.Ние сме малка държава.Всички са роднини , затова не трябва от нито една партия да се позовават и охилват на произход
25
Омаскарихте де що има хора! Но пък да ви кажа, всичко си е вярно! За Томислав Дончев може и да не е точно така, но и той го играе соло в кабинета на Борисов! Пада си малко Фуше! Не го подценявайте! Да му имам на Борисов търпението! Остаря си човека от хорски приказки и злоба! Радвам се скритичко, че комунягите газ пикаят! Хак им е!
26
ам ниделко кат караш по родословие що не кажеш за съседите на нащо момче в банкя откъдето идва крепката дружба с бай тошо, на мара малеева родителите,което си е як гръб при соца, що го подминавате този факт че и други факти, я карай подред че да е по-пълна картинката.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Факт е, че каквото и да пишете "шматката"Бъчварова,Дончев и "майката на нацията"Б.Б.ги толелира по незнайни причини.Така че се напрягайте.Негово право е.
29
OTGORE ___POX_POX------------OTDOLE__OX -OX
30
Деса Общата роди ли ?
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Беше разкрита от ПИК и др.медии, за явен конфликт на интереси, който беше укрила в декларацията ви. Като МВР министър и силов вицепремиер тя изрови земята, за да отговаря и за туризма. В същото време мъжът и Орлин Филев притежава туристическа агенция и осъществява туроператорска дейност. А според запознати двамата притежават огромна собственост от бази и имоти в Шкорпиловци до морето. Прокуратурата няма ли да се самосезира най сетне? Декларацията и е публична!
33
Комунистическите деца и внуци вадят нож на стар , кален и опитен комунист-пожарникар ! Каква поредна драма ! Какъв тотален съспенс ! Да не би да търсят дата на , която ББ е напуснал БКП ? Понее ясно , че при деполитиза;ията от 1990 год. , нашия вожд е напуснал не ПАРТИЯТА , а пожарната. Ортодоксален пич ! Дали още пази червената книжка ? Ей така , за всеки случай . Че знае ли се накъде и кога ще обърне посоката си пътеводния вятър. А нашия вожд умее да насува собствените си платна.
34
отговор на коментар
БСП-тата са само една от ръфащите се глутници от комуняги криеши се още като ГЕРГ СДС ДПС ит.н. театрали трупи от червеноармейци лапачи.
35
отново питам другарите комунисти : след като Байко не е напуснал партията ви ви ви , защо толкова беснеете срещу него? Аз това казвам в очите на мой познати от полицията и военни, които се пишат комунисти- когато вие си хвърлихте партийните книжки, той не я хвърли и стана "кучкар" на Евгения Живкова по точно бодигард на Т Живков когато всички бягаха от него като прокажен и ВИЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ!!!!!!!!!!!!! Защо толкова много обичате госпожа Импексова - младата надежда на СДС между впрочем тя напуснала ли е СДС?
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Докато Пеевси и Борисов са в комбина, Heдялко и Крaчунов ще водят пропагандата на ГЕРБ.
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
да напише нещо и да вземе отношение, обръща клавиатурите, за да вкара и кода за сигурност, губи време, енергия и прочие, а вие го триете, или пък бил грешен кода, което не е вярно, или пък съдържанието било нецензурно???!!! А кое ви е цензурното бе, Рошко ли, САВЕЦКА USA ли и всякакви други тролове идиоти, а... НЕ ВИ Е СРАМ!
40
Горкият Бойко. Влезе пак в поредица от гафове. Няма оправия. След гафа с Търговсия , Олимпик , катастрофата , оставките , избитите здрави животни в Странджа, чумата , която се оказа , че я няма , оградата срещу румънски свине ,нинаващи непроверени през летищи София , липсата на човешки кадрови ГЕРБ-ов потенциал..... .То направо край няма. Пък сега и бивши негови съпартийци от БКП да го атакуват ! Защо така бе , хора ? Направихте за смях , този иначе непогрешим човек. Че се чуди как и с какво за запълва пробойните в разпадащия се кораб. Има си само 1 чеп , а толкова много дупки.
41
Те са по родова принадлежност, партийна и служебна линия. Няма хубави и лоши комунисти, както няма хубави и лоши фашисти. Днес ни управляват брутални комунисти без идеологическо прикритие. Това им е истинската физиономия на нагли и крадливи галоши.
42
в изданията на делян няма място за коментари против вожда. бъдете сдържани и казвайте колко добре краде,пърдон управлява главния. ако нямаше комунизъм нямаше да има и герб.
43
Това че ББ хариза България на Доган не се засяга в журналистиката на пик. Нали така иве. Ти за Доган , ДПС и връзката им с ГЕРБ не пишеш.
44
Шапка ти свалям приятелю !!! Не може да се напише по добре и всякакви други коментари са излишни !!!
45
По данни на ЕВРОСТАТ около 1,6 мил.комунистически изроди по род,произход и далавери държат всички властови позиции в държавата -от президента и ТИКВАТА до последния гавазин.И докато не се отстранят чрез ЛУСТРАЦИЯ тези бандити БЪЛГАРИЯ е ЗАГУБЕНА.Има и ЗАКОН за обяваване на Комунистическия режим за ПРЕСТЪПЕН още от 2000 год.Комунягите отдавна са доказали ,че за нищо не ги бива -освен за кражби ,далавери и убиици на собсвения си народ чрез съзнателно водена политика на мизерия,нисък стандарт и живот в риск.
46
А Б Б да не е дете на НЛО?:)
47
na nlo e halturkata varvi mnogo vajno che ebesh nqkolko darti debili deto se mislqt za mladi i obratno mladi kukuvici deto se mislqt za mno go umni i krasivi
48
Лошото е, че от всичко това ще страдат не само децата,внуците и правнуците им, но и "приятелите" им, независимо къде се намират по света ! ( и другите поплювковци от Лондон, Белград и да не изброявам )
49
Марияна Бачева, слагай си памперс, че много МИРИШЕ !!!
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13796
архив

Шахматистът Пешо излезе с приятелката си Мими в парка. Неочаквано ги нападнаха хулигани. Пешо, без да трепне, светкавично оцени ситуацията и жертва царицата.

няма нови новини
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
сега
2854
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с ексклузивен коментар за щетите от летните бедствия
x
САМО В ПИК: Хороскопът на топ астроложката Алена - ето как започва новата седмица за зодиите
x