Вижте как Радев полетя над София (СНИМКИ)

Акценти

Вижте как Радев полетя над София (СНИМКИ)

174949
на 16.07.2024
Вижте как Радев полетя над София (СНИМКИ)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Румен Радев, който преди да стане президент бе пилот на изстребител, прелетя днес над София с учебно-тренировъчен самолет "Пилатус" РС-21.

препоръчано

Държавният глава се включи в отбелязването на 20-годишнината от приемането на този тип самолети в състава на Военновъздушните сили на Република България.

"С удоволствие приех поканата да полетя на този прекрасен учебен самолет. Експлоатираме платформата от 20 години, но това е нещо съвършено различно като ново поколение в авиацията.

Този самолет има почти същите характеристики като реактивен учебен самолет, има прекрасно авиационно оборудване на борда, симулират се всички мисии въздух-въздух и въздух-земя. За сметка на това, цената на придобиване и оперативните разходи са много по-ниски от реактивните учебни самолети, затова този самолет е на въоръжение в над 10 държави.

Сигурен съм, че екипът на министър Запрянов ще подходи с голямо внимание към тази платформа, защото успехът на програмата Ф-16 зависи много от наличието на ето такъв учебен тренировъчен самолет. Нашите ВВС трябва да има гъвкавостта, ефективността да подготвят своите летци – това е най-сложната и скъпа част от програмата Ф-16. Това е една прекрасна платформа, която като съотношение цена-качество няма аналог", каза Радев от аеробаза "Враждебна", откъде излетя и приземи тренировъчния "Пилатус".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК