BG EN

Винено кисело зеле

Рецептите на деня

Винено кисело зеле

10141
на 30.10.2012
Винено кисело зеле
Необходими продукти: 10 кг зеле - червено или бяло 200 г морска сол 30 г ким на зърна 1 шепа хвойнови шишарчици 50 г синап на зърна копър около 1 1/2 л качествено бяло вино Начин на приготвяне: Зелето се настъргва на много тънки ивици. Слага се в голям съд и се поръсва със солта. Започва да се мачка с чук за пържоли например, като при натискането се завърта, за да се получи силно претриване. Мачка се, докато пусне сок. Към зелето се прибавят подправките без копъра. Пълни се в буркани на пластове, които се редуват с клонки копър, броят им е на вкус. Доливат се с пуснатия при мачкането сок, разпределя се поравно в бурканите. Сокът не напълва бурканите догоре. Във всеки буркан се налива бяло вино, бурканът трябва да е пълен с течност до малко под зелето. Слагат се капачките, без да се завиват, и бурканите се слагат в тава или друг съд. При ферментацията от капачките капе течност. Бурканите се оставят на топло (около 20 градуса), например в кухнята, за 3 дни. После се оставят на студено около 4 седмици. Когато приключи ферментацията, капачките се затварят.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК