Виолета Гиндева: 20 години не стъпих в Народния театър

Гост

Виолета Гиндева: 20 години не стъпих в Народния театър

112776
на 19.01.2016
Виолета Гиндева: 20 години не стъпих в Народния театър
Автор:   ПИК

Уникални снимки

Красавицата Виолета Гиндева, икона на българското кино от 70-те и 80-те, се завърна триумфално на сцената на Народния театър, откъдето бе скандално уволнена преди 20 години. Тя играе майката на Аня Пенчева в новия хитов спектакъл на първата ни сцена „Лунатици”.
 

препоръчано

„Колегите ме посрещнаха толкова топло и сърдечно, че ме накараха да се почувствам така, сякаш не съм напускала този театър”, каза Гиндева.
 

Тя призна, че не е стъпвала в Народния, след като известният екзекутор на артисти Васил Стефанов я изхвърля без обяснение. „Хора като него се постараха да унищожат големи актьори, елита на нашата професия. Те починаха от обидата, че им бе посочена улицата от Народния театър. Знаете ли, че секретарката съобщи на Гец, Таня Масалитинова, Славка Славова, Ружа Делчева, че са уволнени! Това беше жестоко”, спомня си с горчивина актрисата.
 

В момента доц. Гиндева преподава актьорство в Пловдивския университет и в театралния колеж „Любен Гройс”. Тя е щастлива баба на трима внуци – Аня и Мия, които живеят с родителите си зад океана, и Ема, която нарича „българската ми внучка”.


С ГЕЦ


С Георги Георгиев-Гец в „Бяг” на сцената на Народния театър.


Катерина ...

 

Всички снимки, както и други интересни истории може да видите в Retro.bg

 

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това