Вход
София
Времето в София 7 o C

ВИРУСЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДА НАСТЪПВА: Три училища в Пловдив с нови случаи на COVID-19

ВИРУСЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДА НАСТЪПВА: Три училища в Пловдив с нови случаи на COVID-19

на 18.10.2020
5593
0
ВИРУСЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДА НАСТЪПВА: Три училища в Пловдив с нови случаи на COVID-19
Автор: ПИК
18.10.2020
0
5593

81-годишен мъж от Пловдив е починал от коронавирус през изминалото денонощие, казват данните на Регионалната здравна инспекция. Не е отразено в Информационната система той да е имал придружаващи заболявания.

След 14 дни карантина - ученици от София и Пловдив са отново на училище

След 14 дни карантина - ученици от София и Пловдив са отново на училище

Учениците от 107. ОУ "Хан Крум" в София, които изтърпяха...

на 09.10.2020

Към 18 октомври  на територията на Пловдивска област има  62 новодиагностицирани случая на коронавирус. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2591. Под карантина са1196 души, а на домашно лечение - 686.

"През изминалото денонощие няма диагностицирани медицински лица. 7 души са приети в болница, всички са в добро състояние. Хоспитализираните случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система, са 151, двама са на интензивно лечение. От новозаболелите най-много са в Пловдив – 36, следват общините Асеновград – 10, Раковски – 6, Карлово – 5, Марица – 3, Родопи  и Стамболийски  по един“, уточни областният управител и председател на щаба Дани Каназирева.

 

В СУ “Патриарх Евтимий" в Пловдив на 17 октомври е диагностицирана ученик от 7 клас. Последното му посещение в училище е било на 15 октомври. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи  предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал. 

В ОУ“ Душо Хаджижеков" на 17 октомври е диагностицирана ученичка от  6 клас. Нейното последно посещение в училището е било на 9 октомври. Класът е карантиниран и е преминал на дистанционно обучение на 13 октомври по повод друг случай в класа. Връчено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

В ОУ "Яне Сандански“  на  17 октомври  е диагностициран ученик от 4 клас, като последното му  посещение в училище е било на 13 октомври. Карантинират се  учениците от класа на заболялото дете. 

"Всички случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от здравните власти. Утре ще заседава Областният кризисен щаб, за да се обсъди епидемиологичната ситуация в областта и завишаване на контрола на местно ниво по спазването на сега действащите мерки“, допълни областният управител.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19104
архив

- Вчера се събудих, а теб те нямаше, мила. Къде беше?

- А ти къде се събуди, скъпи?

 

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
АСТРОЛОГ: Денят е добър за начало на важни дела. Всичко, което се започне, ще има успех
x