Висока опасност от лавини в Рила и Пирин

Животът днес

Висока опасност от лавини в Рила и Пирин

4796
на 08.04.2021
Висока опасност от лавини в Рила и Пирин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Висока опасност от лавини в Рила и Пирин. За това предупреждават спасителите в планината. Ситуацията е изключително тревожна, защото рискът от огромни свличания на снежни маси в момента е огромен.

препоръчано

Експертите започват проверка на снежните склонове и предприемат контролирано събаряне на лавини.

"С колегите от парк "Пирин” ще отцепим пътеката към връх Вихрен и ще отидем да гърмим оръдията, които са на Бъндеришки улей. След което ще се върнем на Шилигарника, където друг екип ще провери горната част на ски зоната”, обясни пред Нова телевизия Александър Михайлов от Българската лавинна асоциация.

свързани новини

Екипите събират и анализират събраните данни, които се публикуват на сайта на ПСС. В последните дни в планината се наблюдават типично зимни условия със силен снеговалеж.

"С новия сняг винаги има и повишаване на лавинната опасност. Характерното за пролетните условия е, че опасността е променлива”, добави Михайлов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК