Високи нива на арсен в питейната вода на Халкидики

Балкани

Високи нива на арсен в питейната вода на Халкидики

4946
преди 4 часа
Високи нива на арсен в питейната вода на Халкидики
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Жителите на селата Неа Триглиа и Неа Плагия в Халкидики изразиха загриженост, след като в местната питейна вода бяха открити високи нива на арсен.

препоръчано

Според общината е необходим допълнителен етап на пречистване, за да се отстрани арсенът и процедурите по инсталирането на оборудването вече са в ход, предава БГНЕС.

По време на периода на инсталиране водата ще се доставя непрекъснато на засегнатите общности чрез специализирани цистерни, за да се задоволят нуждите им от вода, се казва в изявление на местната власт.

Общината увери жителите, че се предприемат мерки за бързото решаване на проблема, но откриването на замърсяването предизвика обществена тревога.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК