ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ! Депутат от ППДБ каза цялата истина за скандалите: Коалицията е пред разпад заради "Промяната" и ДСБ

Акценти

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ! Депутат от ППДБ каза цялата истина за скандалите: Коалицията е пред разпад заради "Промяната" и ДСБ

353389
на 03.09.2024
ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ! Депутат от ППДБ каза цялата истина за скандалите: Коалицията е пред разпад заради Промяната и ДСБ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Вътрешно-коалиционните спорове в ППДБ продължават, въпреки днешните опити на Лена Бориславова да потуши напрежението.

препоръчано

Сивия кардинал на "Промяната" намекна от ефира на бТВ, че ако се стигне до разпадането на коалицията, демократичната общност е заплашена от реалната опасност да не влезе в 51-то Народно събрание. 

Споровете настъпиха, след като от "Да, България" предложиха да се подпише ново коалиционно споразумение, в което ясно да се определят структурата и начина на вземане на съвместни решения. От формацията предложиха също да се проведат предварителни избори в рамките на ППДБ за определяне на кандидатите за депутати в общите листи.

Ако не се стигне до споразумение за предварителни избори за листите, може и да няма коалиция, даде да се разбере депутатът от ППДБ Мартин Димитров.

В интервю за БНР той уточни, че предложенията имат за цел да отговорят на общественото очакване и да се повиши изборният резултат на коалицията: "Тези хора очакват да видят действията на ПП-ДБ. Ако нашите действия са адекватни, биха се върнали, биха започнали разговор с нас".

Според него предварителните избори са много силен инструмент за връзка с избирателите и затова да бъде потърсена тяхната подкрепа. ПП и ДСБ не подкрепиха идеята за предварителни избори, припомни депутатът и изказа мнение, че те не са прави в това отношение: "В момента има пропаст между избиратели и политици - което важи за цялата политическа система. Трябва да бъдат предприети адекватни действия, като предварителните избори са едно от тях и са много мощно демократично средство. Когато темата беше повдигната от страна на "Да, България", време имаше и този инструмент трябваше да бъде използван".

По думите му негласувайки избирателите на коалицията са отправили много силно послание. "Оставката на Христо Иванов беше много силен ход - това е факт, изтъкна Димитров, но и попита: "А какво друго направихме? Ако ПП-ДБ беше осъществила предварителни избори, щеше да е направила много важна крачка в тази посока".

"Какво ще направи "Да, България", зависи от решението на Националния съвет", обобщи Мартин Димитров.

Очаква се утре, 3 септември, от партията на Христо Иванов окончателно да съобщат дали остават или излизат от коалицията ППДБ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК