Висши американски военни настоявали за запазване на присъствието в Афганистан

Америка

Висши американски военни настоявали за запазване на присъствието в Афганистан

2222
на 15.04.2021
Висши американски военни настоявали за запазване на присъствието в Афганистан
Автор:   ПИК

Високопоставени американски военнослужещи са настояли за запазване на ограничено военно американско присъствие в Афганистан. Това съобщи „Политико”, като се позовава на бивши и настоящи официални лица в САЩ, запознати с обсъждането на ситуацията.

препоръчано

Посочва се, че високопоставените военнослужещи са настоявали за оставяне в Афганистан на малък военен контингент от сили за специално назначение и военни съветници. Те са се аргументирали с това, че няколко хиляди американски военнослужещи са нужни на Афганистан като помощ да удържане на бойците от радикалното движение „Талибан”.

Допълва се, че сред тези, които са подкрепяли запазване на военно присъствие в Афганистан е бил и председателят на Обединения комитет на началник щабовете на Въоръжените сили на САЩ Марк Мили.

По данни на телевизия  CNN, освен военните, срещу пълното извеждане на американските сили от Афганистан са били и редица официални лица от Държавния департамент на САЩ.

По-рано от американската администрация обявиха, че от 1 май започва изтеглянето на американските военнослужещи от Афганистан, като то трябва да приключи до 11 септември. Посочено бе, че изтеглянето на военнослужещите ще се проведе в пълна координация със съюзниците и партньорите на САЩ.

 

Превод и редакция: ПИК

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това