Висш украински военен: Ангела Меркел осуети плановете на Киев за влизане в ЕС

Европа

Висш украински военен: Ангела Меркел осуети плановете на Киев за влизане в ЕС

8758
на 11.11.2018
Висш украински военен: Ангела Меркел осуети плановете на Киев за влизане в ЕС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Украинският генерал и бивш заместник-началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Игор Романенко обвини германския канцлер Ангела Меркел, че е осуетила плановете на Киев за влизане в НАТО, съобщава РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

препоръчано

По неговите думи, има проблеми с използването на механизма за колективна сигурност по отношение на Киев. При това Романенко отбеляза, че перспективите за украинско членство в НАТО биха били други, ако не е била политиката на германския лидер.

„Ние се стремим, но отношението е различно – каза Романенко в ефира на телевизионния канал ZIK.  - Имахме най-голям шанс за сближение през 2018 година, но Путин се договори с фрау Меркел и те направиха всичко, за да не могат нито Украйна, нито Грузия да получат план за действие за членство, за съжаление“.

През декември 2014 година Върховната рада на Украйна внесе поправки в два закона, с което се отказа от извънблоковия си държавен статут. Освен това, през юни 2016 година бяха приети допълнителни изменения, които определят влизането в НАТО за цел на външната политика на страната.

Бившият генерален секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен по-рано заяви, че за влизането в организацията Украйна трябва да отговори на редица критерии, реализацията на които ще отнеме много време. Експертите предполагат, че Киев няма да може да претендира за членство в Алианса в близките 20 години.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК