Вход
София
Времето в София 12 o C

Вицепремиерът Красимир Каракачанов за избора на изтребители: Преди ме изкарваха русофил, сега – лобист на САЩ

Вицепремиерът Красимир Каракачанов за избора на изтребители: Преди ме изкарваха русофил, сега – лобист на САЩ

на 06.01.2019
24653
30
Вицепремиерът Красимир Каракачанов за избора на изтребители: Преди ме изкарваха русофил, сега – лобист на САЩ
Автор: ПИК
06.01.2019
30
24653

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов изригна пред сутрешния блок на БТВ във връзка с избора на оферта за доставка на нови военни самолети. Той бе категоричен, че към момента не става дума за избор на офертата на САЩ за доставка на Ф-16, а само за стартиране на преговори със САЩ за такава доставка.

Изборът на самолет не е на министъра на отбраната, категоричен е Красимир Каракачанов

Изборът на самолет не е на министъра на отбраната, категоричен е Красимир Каракачанов

Изборът на самолет не го прави министърът на отбраната,...

на 21.12.2018

„За последните 20 дни разбрах, че имаме десетки хиляди специалисти по авация и въоръжение, които предимно плюят – не скри гнева си Каракачанов. - Когато преди година и половина обявих решението да възстановим военната ни техника, писнаха евроатлантиците, че се обвързваме с Русия и че не е правилно. Сега обратното – реват че се обвързваме със САЩ. И то още след като има само предложение за започване на преговори със САЩ. Явно трябва да поясня какво е „предложение” и какво – „преговори”.

Ако сложим фактите на масата, ще видим, че е имало предложения от три държави. САЩ предлагат пълен пакет за Ф-16, но на една по-висока цена, от гласуваната от Парламента. Италия и Швеция влизат в рамката с офертите, но има особеност, че част от въоръжението трябва да бъде закупено.

В шведската оферта се предлагат повече самолети, но за сметка на способност. Тази способност трябва да се набави допълнително с плащане. Въоръжение, ракети и част за оборудване трябва да се купят допълнително. Колко ще излязат тези способности отгоре?

И в американската оферта има неясноти, които идват от тяхното законодателство. Те казват, че нещата ще се уточнят при конкретни преговори. Когато искам ремонт на руските самолети, съм русофил, сега – русофоб.  Третирали са ме като русофил и лобист за Русия, сега – американски лобист.

Действам според интереса на армията ни и това трябва да е категорично ясно на всички. В хода на преговорите, които ще се водят от министър на отбраната, на икономиката, на финансите и външния министър, защото става дума само за преговори, нещата трябва да се изяснят.  В тези перговори ще видим какви са условията, като максимален обем, икономически интереси, начин на плащане и тогава ще предложим на Народното събрание евентуално ратифициране на договр. Ако условията не ни удовлетворяват, сме свободни да започнем преговори със следващия участник”.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов: Правителството трябва да инвестира в армията

Вицепремиерът Красимир Каракачанов: Правителството трябва да инвестира в армията

Следващата година ще бъде по-сигурна, ако правителството...

на 22.12.2018

Красимир Каракачанов взе отношение и по въпроса с Агенцията за българите в чужбина.

„Позор е българите в Украйна да вземат чужди паспорти – изригна Каракачанов. -  Позорно е, че 20 години България няма смелостта да води ясна политика за чуждестранната си диаспора. Около 100 000 са българите в Молдова. Държвата няма ясна стратегия за политиката си към тези българи. Германия, Гърция, Румъния имат съвсем различна политика. Какво правим ние с половин милион българи?

Има само предложение за закриване на Агенцията за българите в чужбина. Предложих да се направи Министерство на българите в чужбина. Само вижте българите на Балканите, в Молдова. Над 2 млн. Имаме хора в САЩ, в Канада. Да ги отпишем ли тези хора?

Позорно е, че 28 - 29 години демокрация сме зарязали позорно нашата диаспора. И смятаме, че като имаме една мизерна агенцийка, която едва си плаща заплатите и организира от време на време някой спектакъл, сме си свършили работа.

Категорично не смятам, че със закриването на Агенцията за чужденците ще оправим нещата.

За 1 година, докато Божидар Димитров бе министър на българите в чужбина, не малка част от проблемите започнаха да се решават. На мен не ми е безразлично дали младите българчета в Молдова ще стават румънци”.

Каракачанов поздрави специално всички българи с Богоявление.  

„Хубав празник. Ретуалът по освещаването на българските знамена е отдавна – коментира той. - Той символизира единството между християнската вяра и христовите войни. Хубав празник наред с патронния празник на армията ни – Гергьовден.

Навършват се и 170 години от рождението на Христо Ботев, което е страхотно съвпадение. За съжаление, ако попитате младите българи, те много малко знаят за него.

Препоръчвам освен поезията му, да се чете и публицистиката му. Ще видим, че не е само един поет-романтик, авантюрист, а е революционер. Човек, който посвещава живота си на освобождението на България. Той е нещо, което трябва да се изучава. Идеозолите са Паисий, Ботев и Левски. Сега ги забравяме и търсим всевъзможни чужди кумири. Това трябва да го променим. Ако ние не си познаваме героите, къкъв народ сме всъщност”.

Сподели:
свързани новини
Каракачанов спря текучеството в армията Каракачанов спря текучеството в армията
Министерството на отбраната отчита редица положителни...
на 28.12.2018
Напиши коментар »
(30)
1
ШКЕМБЕ ВОЙВОДА вместо да ни взима за балъци, по-добре да върне крадените от ТЕСКЕРЕТА милиони.МазнаСвиня.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Просто далавераджия!!!
4
Това е селски нагаждач,но е последен сезон!
5
Байраци и протакане колкото се може по бавно.ДС агент. Това са му изповедите.Тъбе в разруха в Букурещ къщата свързана с Ботев и Будилник.Ужаса България
6
ако наистина в българия има ам бази които не плащат наем от какъв зор ще купуваме ф16 ще ни вардят срещу наема с 2 ескадрили не решаваме въпроса срещу 2000 самолета на султана
7
Алооооу ПрасеМиризливоВръщайКраденотоИзрод.ВръщайГоСвиньоДебела.МазнаКочина.
8
...значи така за Румен- Грипена ,дайте да накупим играчките , ама оборудването и въоръжението...друг път! И защо при положение , че само са стартирали преговорите, значи едва ли не били " опорочени"! В България " лобиста" да вика..."дръжте лобиста " е нормално, ама тоя счупи нагломера! Пък и като се видя как рублофилните помияри залаяха в глутница, значи Правителството е на ...прав път!
9
обикновен хрантутник , интересчия и фурнаджийска лопата !
10
Американците са движещата сила в НАТО така че би трябвало с тях да се съобразяваме,а не с Швеция и Грипавите.
11
Разбра се защо на Чехлю самолетчето не може да излезе от хангара :) За това Чехлю радва Деска като се върти на пилон, това е компенсация за счупеното му самолетче!
12
Ф 16 за последно 10
13
14
Как да ти вярваме бе, Каракачанов ! Преди бяхте Патриоти, сега сте СЪучастници в управлението на Боко, Цоко и компания. И съответно - бивши патриоти. Избирателите ви не са и сънували такъв кошмар. Бившите ви избиратели...
15
Те управляват заедно,а не са "съучастници"! А за такива като тебе, явно патриоти са ...които се целуват насред Орлов мост, с етническата партия!
16
... Във всеки случай, Gripen, произвеждан съвместно от шведската компания Saab и британската BAE, беше избран сред конкуриращи се претенденти, сред които американският US F-16 - смятан за фаворит." - се казва в анализа. Посочва се, че са последвали обвинения в корупция, основана на мрежа от агенти, наети от BAE Systems, за да подкупват политици, които да повлияят при взимането на решенията в полза на Gripen. Общата стойност на сделката в Чехия е 750 милиона долара, а н Унгария - 924 милиона. Общата сума за комисионни на вербуваните политици и експерти е не по-малка от 12.6 милиона.
17
До 15 : Не позна. И ония от Орлов мост не считам за патриоти. А за управлението - правят заедно каквото им нареди Борисов. И ще бъдат наказани от бившите си избиратели.
18
ти си един обикновен мерзавец и престъпник.
19
Тази свиня е дръпнала над 500 000 евра от продажба на български паспорти. В момента ЕК разглежда неговия случай. Даже сам е казал - "Аз май изгорях". Иначе Праси не спира, прави всичко възможно, като за довеждане да раздели с Първата свиня едни 700 000 000 долара, аджо от Ф-16. Heдялко , макар и малко също ще получи нещо. Нали днес в отделна статия се е опитал отново да пръдне на коравия xyи на генерал Радев.
20
Навремето като сме били член на Варшавския договор България е имала над 450 самолета , като половината са ни ги подарили руснаците, отделно 2000 танка, ракети и всичко най модерните за онези години, сега като над 15 г членове на НАТО една манерка не са ни подарили, а сега ни карат да купим 8 самолета за милиарди пари вместо да ни подарят като тука ползват всичко безплатно!
21
Но,ТОЗИ не го ли ИЗГОНИ НАРОДА,заедно с АВЕРА му Симеонов????
22
Е добре де в случая няма значение дали е Ф16 или ГРИПЕН, но като знаехте, че ще се ocерете(няма да спазвате правилата на конкурса и избора ще е политически) що въобще го правихте тоя конкурс, що не си избрахте директно Ф16, що не упълномощихте ЦВИНОКИО да си прибере сребърниците (комисионните) за лобирането и всичко да миряса.... защо се изложихте пред света, за т@шейк станахте!!!!! Народа спокойно щеше да знае за кого да дитирамби и кого да псува и трича за ocирането!!!! Повече от година го лъжете и омайвате тоя народ, тоя лобирал, оня лобирал ....то е ясно вече ЛОБИСТА Tzv Tzv се прибра от Щатите и вече си похарчи сребърниците, лъжите му лъснаха на челото, а и вече е с повече апартаменти!!!!! Ейййй гейберастка ми ти работа!!!!!!
23
ne mahnete tozi drbrl tumbak ot stranicite si ne vijdate li na kakvo prilicha s balton kato onaia reklama s gazovete.......
24
Каквито си купите с тези ще си воювате, но май само си давате парите на вятъра.
25
Това угоено прасе е един от най-корумпираните министри след мутрата Тиква и любовницата му Свинетка.
26
Каквото е писал Ботев и други исторически личности са съответствали на времето в което са живели. Сега живеем в други времена, технически, технологични, политически и т.н. Искаш заедно с другото комунистическо леке от твоята партия Ангел Джамбаски да ни върнете в онези времена, когато ни управляваше долнопробният руски комунизъм от кремълското разбойническо свърталище. Стига с тези българи, които са напуснали България от преди повече от век и половина. Емигранти са тези, които напуснаха сега България, но никой от тях не отидоха в Русия или в бившите руски републики. Тъй като си комунист много ти се иска да платиш на руснаците суха пара за скапаните им самолети и друга техника отдавна излязла от строя. Не ти се иска американските самолети, понеже те не са в интерес на Кремъл, но си принуден да се купят, понеже сме в НАТО, иначе ще си ходиш.
27
Е добре де в случая няма значение дали е Ф16 или ГРИПЕН, но като знаехте, че ще се осерете(няма да спазвате правилата на конкурса и избора ще е политически) що въобще го правихте тоя конкурс, що не си избрахте директно Ф16, що не упълномощихте ЦВИНОКИО да си прибере сребърниците (комисионните) за лобирането и всичко да миряса.... защо се изложихте пред света, за т@шейк станахте!!!!! Народа спокойно щеше да знае за кого да дитирамби и кого да псува и трича за осирането!!!! Повече от година го лъжете и омайвате тоя народ, тоя лобирал, оня лобирал ....то е ясно вече ЛОБИСТА Tzv Tzv се прибра от Щатите и вече си похарчи сребърниците, лъжите му лъснаха на челото, а и вече е с повече апартаменти!!!!! Ейййй гейберастка ми ти работа!!!!!!
28
Оядоха се от корупция и далавери и се гърчат като се оправдават. Обществените поръчки са параван за комисионни- Колкото на Фандъкова са законни общгествените поръчки, толкова и на нейния шеф Борисов, който я напътства в далаверите
29
Само си представете старите герои на ВМРО , ако можеха да видят сегашните лидери и управляващи !?
30
отговор на коментар
Излишен шум за . . . 8 (осем) бр. самолети, когато съседни страни имат по няколко стотици. Какво могат да направят/впечатлят, освен на парад, да прелетят по време на парад над площад БАТЕМБЕРГ. Ефектът би бил .един ни същ, без значение дали прелитат Ф-16, Грипен или дори МИГ-21. Авиация за парад - като на парад, каква бойна ефективност от няколко броя?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 13586
архив

- Казват, че ходенето бос е много полезно за здравето.
- Прав си, приятелю. Когато се събудя сутрин с обувките, винаги имам главоболие.

няма нови новини
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
сега
1133
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на военното разузнаване ще може да е и цивилен (ОБНОВЕНА)
x
ОГЛЕДАЙТЕ СЕ! Тези признаци издават брак без любов
x