Вицепремиерът Марияна Николова посети Бачковския манастир (СНИМКИ)

Политика

Вицепремиерът Марияна Николова посети Бачковския манастир (СНИМКИ)

12114
на 17.01.2021
Вицепремиерът Марияна Николова посети Бачковския манастир (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Бачковския манастир „Успение Богородично“. Той е сред най-големите духовни и духовни забележителности на община Асеновград и Пловдивска област и един от Стоте национални туристически обекта на България.

препоръчано

Министър Николова разговаря с ръководството на манастира и изтъкна огромното значение на религиозното средище за привличане на туристи. Тя изтъкна значението на религиозния и поклонническия туризъм за утвърждаване на страната като привлекателна дестинация за четири сезона, което е акцент в рекламната и маркетингова политика на Министерството на туризма.

По думите й това е нисшов продукт, с голям потенциал, който трябва приоритетно да се популяризира. Манастирът е заобиколен от живописните хълмове на Родопите и е любимо място за хиляди туристи не само заради красивата природа, но и заради мащаба му като духовен център с богата история. Той е сред най-посещаваните у нас от много поклонници и туристи, които търсят тук духовно единение и спасение. Иконостасът на главната черква „Успение на Пресвета Богородица“, строена през 1604 г. по образец на светогорските храмове, е един от най-ранните дърворезбовани по българските земи. Изключително ценни са запазените стенописи в притвора, които датират от 1643 г. Най-голямата светиня на манастира е иконата на Пресвета Богородица, която се съхранява на специално място в съборния манастирски храм и заради чудотворството си е обект на поклонение от непрестанен поток вярващи. Манастирът има собствен музей, в който могат да се видят богослужебна утвар и образци на църковното изкуство от различни.


 
 

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 140
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това