Вицепремиерът Николова каза кога ще има отхлабване на мерките

Акценти

Вицепремиерът Николова каза кога ще има отхлабване на мерките

189632
на 18.01.2021
Вицепремиерът Николова каза кога ще има отхлабване на мерките
Автор:   ПИК

Туризмът е най-потърпевшият сектор от ограниченията. Най-важно обаче е животът и здравето на хората. Това отчете пред БНТ министърът на туризма Марияна Николова.

препоръчано

"Хубаво е да има такава алтернатива и за ресторантьорския бранш, но тепърва това ще се обсъжда с Националния оперативен щаб", коментира Николова облекчението, което хотелите получиха - да могат да работят ресторантите им със заетост до 50%.

"На този етап отчитаме анализите и след 31 януари ще обсъждаме за отхлабване на мерките. Обсъжда се такова отхлабване", издаде новина в аванс Николова.

Обсъжданите мерки, за да може ресторантите отново да заработят, са 50% заетост, предварителна резервация, спазване на дистанция, почистване на масите и дезинфекция. "Говорим само за ресторантите, не и за увеселителните заведения", уточни тя.

Според Николова, взетите мерки от правителството, са разумни и значително по-леки от останалите европейски държави. Въпреки това най-потърпевши от тях били хотелиерите. Взетите мерки за помощ обаче са спасили от съкращение 30 000 души, а над 70% от хотелиерите са оцелели благодарение на държавната помощ.

По отношение на хванатите в нарушение заведения през уикенда, Николова коментира, че те поставят петно върху целия бранш и ще бъдат санкционирани по вече установения ред. 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това