Вход
София
Времето в София 19 o C

Вкуснотии от Малта - сърцето на Европа

Вкуснотии от Малта - сърцето на Европа

на 25.02.2013
16180
0
Вкуснотии от Малта - сърцето на Европа

Малта е малка приказна страна, която е истинското сърце на Европа, защото е най-гъсто населеното място на континента.

Островчето е и една от най-популярните туристически дестинации, защото температурите са високи почти през цялата година. Именно топлият климат обаче е определил и местната кухня - тя е смес от сицилиански и мавритански ястия. Малта е известна със своята вдовишка супа. Специалитетът се нарича така, защото в него се използват само сезонни зеленчуци, които може да си позволи и овдовяла жена. Задължителна част от менюто е и брачиоли - печено телешко.

Заек

Необходими продукти:

1 заек

1/4 кг картофи

4 моркова

2 ч. ч. червено вино

4 ч. ч. вода

4 ч. ч. доматено пюре

дафинов лист

бахар

Начин на приготвяне:

Сваряваме заешкото месо за един час. Отцеждаме го и го оставяме да се охлади. Обезкостяваме и го нарязваме на парчета. Обелваме и нарязваме картофите на големи кубчета. Морковите се нарязват на кръгчета.  Слагаме всичко в голяма тенджера и добавяме дафиновия лист и бахара. Заливаме с вода и червено вино. Оставяме да къкри около 45 минути. Чак накрая слагаме доматено пюре и овкусяваме със сол и черен пипер. По желание можем да сложим и лют пипер.

 

 

 

 

 

 

 

 

Брачиоли

Необходими продукти:

800 г телешко бонфиле

сол

черен пипер

100 г галета

3-4 скилидки чесън

150 г салам

100 г твърдо сирене

50 г пармезан

2 стръка пресен лук

1/2 връзка накълцан магданоз

100 мл зехтин

1/3 ч. ч. червено вино

1/2 ч. ч. телешки бульон

Начин на приготвяне:

Разделяме телешкото на две и оформяме пържоли. Овкусяваме добре със сол и черен пипер. Запичаме малко галета на сух тиган. Смесваме ги със счукания чесън, лука, магданоза и салама. Слагат се нарязаното на кубчета сирене и настърганият пармезан.  Разпределяме тази смес върху двата стека. Завиват се на руло и се оставят в хладилника за два часа, за да поемат подправките. След това ги пържим в загрят зехтин. Постепенно доливаме виното и бульона и оставяме да се задуши за около час.  Като гарнитура можете да използвате картофено пюре или гъби.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ребърца

Необходими продукти:

1 кг свински ребра

2 с.л. кетчуп

2 с.л. мед

2 с.л. соев сос

1 ч.л. счукан чесън

1 ч.ч. бира

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Започваме от маринатата. Първо смесваме кетчупа заедно с меда и соевия сос. Подправяме с черен пипер и сол. Наливаме и бирата и разбъркваме добре. Слагаме нарязаните вече ребра в маринатата за едно денонощие. За да станат по-вкусни, ги обръщаме на всеки четири часа. Печем ги на грил - по пет минути от всяка страна.

Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 15775
архив

Жените от Перник били с най-набито око.

няма нови новини
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
сега
3051
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Борисов се загрижи за здравето на Красен Кралев - пита го как е с крака (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - ето с какво ще се сблъскат зодиите
x