BG EN

Вкуснотии от Малта - сърцето на Европа

Световна кухня

Вкуснотии от Малта - сърцето на Европа

55953
на 25.02.2013
Вкуснотии от Малта - сърцето на Европа
Малта е малка приказна страна, която е истинското сърце на Европа, защото е най-гъсто населеното място на континента. Островчето е и една от най-популярните туристически дестинации, защото температурите са високи почти през цялата година. Именно топлият климат обаче е определил и местната кухня - тя е смес от сицилиански и мавритански ястия. Малта е известна със своята вдовишка супа. Специалитетът се нарича така, защото в него се използват само сезонни зеленчуци, които може да си позволи и овдовяла жена. Задължителна част от менюто е и брачиоли - печено телешко. Заек Необходими продукти: 1 заек 1/4 кг картофи 4 моркова 2 ч. ч. червено вино 4 ч. ч. вода 4 ч. ч. доматено пюре дафинов лист бахар Начин на приготвяне: Сваряваме заешкото месо за един час. Отцеждаме го и го оставяме да се охлади. Обезкостяваме и го нарязваме на парчета. Обелваме и нарязваме картофите на големи кубчета. Морковите се нарязват на кръгчета.  Слагаме всичко в голяма тенджера и добавяме дафиновия лист и бахара. Заливаме с вода и червено вино. Оставяме да къкри около 45 минути. Чак накрая слагаме доматено пюре и овкусяваме със сол и черен пипер. По желание можем да сложим и лют пипер.                 Брачиоли Необходими продукти: 800 г телешко бонфиле сол черен пипер 100 г галета 3-4 скилидки чесън 150 г салам 100 г твърдо сирене 50 г пармезан 2 стръка пресен лук 1/2 връзка накълцан магданоз 100 мл зехтин 1/3 ч. ч. червено вино 1/2 ч. ч. телешки бульон Начин на приготвяне: Разделяме телешкото на две и оформяме пържоли. Овкусяваме добре със сол и черен пипер. Запичаме малко галета на сух тиган. Смесваме ги със счукания чесън, лука, магданоза и салама. Слагат се нарязаното на кубчета сирене и настърганият пармезан.  Разпределяме тази смес върху двата стека. Завиват се на руло и се оставят в хладилника за два часа, за да поемат подправките. След това ги пържим в загрят зехтин. Постепенно доливаме виното и бульона и оставяме да се задуши за около час.  Като гарнитура можете да използвате картофено пюре или гъби.                 Ребърца Необходими продукти: 1 кг свински ребра 2 с.л. кетчуп 2 с.л. мед 2 с.л. соев сос 1 ч.л. счукан чесън 1 ч.ч. бира черен пипер сол Начин на приготвяне: Започваме от маринатата. Първо смесваме кетчупа заедно с меда и соевия сос. Подправяме с черен пипер и сол. Наливаме и бирата и разбъркваме добре. Слагаме нарязаните вече ребра в маринатата за едно денонощие. За да станат по-вкусни, ги обръщаме на всеки четири часа. Печем ги на грил - по пет минути от всяка страна.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние
ПИК TV x
Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО) Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК