ГОРЕЩО
НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОТЕСТА: ГОЛЯМАТА ЛЪЖА на "Промяната" (СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ)
Зафиров: За момента няма причина "БСП-ОЛ" да преосмисли участието си в управлението
Публикуваха новия проектобюджет за 2026 г. - eто основните му параметри
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ОСТАВА ОБЛАЧНО! Вали в планините, в Централна и Западна България. Над Странджа гърми (КАРТИ)
Брачиоли
Необходими продукти:
800 г телешко бонфиле
сол
черен пипер
100 г галета
3-4 скилидки чесън
150 г салам
100 г твърдо сирене
50 г пармезан
2 стръка пресен лук
1/2 връзка накълцан магданоз
100 мл зехтин
1/3 ч. ч. червено вино
1/2 ч. ч. телешки бульон
Начин на приготвяне:
Разделяме телешкото на две и оформяме пържоли. Овкусяваме добре със сол и черен пипер. Запичаме малко галета на сух тиган. Смесваме ги със счукания чесън, лука, магданоза и салама. Слагат се нарязаното на кубчета сирене и настърганият пармезан. Разпределяме тази смес върху двата стека. Завиват се на руло и се оставят в хладилника за два часа, за да поемат подправките. След това ги пържим в загрят зехтин. Постепенно доливаме виното и бульона и оставяме да се задуши за около час. Като гарнитура можете да използвате картофено пюре или гъби.
Ребърца
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
2 с.л. кетчуп
2 с.л. мед
2 с.л. соев сос
1 ч.л. счукан чесън
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Започваме от маринатата. Първо смесваме кетчупа заедно с меда и соевия сос. Подправяме с черен пипер и сол. Наливаме и бирата и разбъркваме добре. Слагаме нарязаните вече ребра в маринатата за едно денонощие. За да станат по-вкусни, ги обръщаме на всеки четири часа. Печем ги на грил - по пет минути от всяка страна.
препоръчано


