Вход
София
Времето в София 19 o C

ВКУСНО! Пловдивски ученици приготвят хляб заедно с известен майстор пекар

ВКУСНО! Пловдивски ученици приготвят хляб заедно с известен майстор пекар

на 07.06.2018
4593
1
ВКУСНО! Пловдивски ученици приготвят хляб заедно с известен майстор пекар
Автор: ПИК
07.06.2018
1
4593

Деца от Пловдив получиха първия си урок по замесване на занаятчийски хляб. Тайните им бяха разкрити лично от майстора пекар Георги Лефтеров. Според учители и родители практичните уроци са полезни за учениците, които научават повече и за здравословното хранене.

Печена сланина с хляб по Александър Дюма

Печена сланина с хляб по Александър Дюма

Постите свършиха и свинското е лайт мотивът на трапезата...

на 29.12.2017

Освен че всеки ден прави качествен занаятчийски хляб, майсторът Георги Лефтеров обучава свои ученици, които вече са отворили пекарни в 10 български града. За Георги Лефтеров е важно децата да се запознаят с тайните на старите технологии за правенето на вкусен хляб.

"Има колеги от българската гилдия на пекарите, ние постоянно това нещо го правим, всеки от над поотделно, понякога и заедно - ходим по училища, детски градини и така нататък, на децата им е много интересно, те сега го разбират като игра, но след като в момента хлебчетата, които самите те си направиха във вид на игра, излязат и ги хванат горещи, това остава за цял живот при тях", разказва майсторът.

Така Къщата на пекаря в Стария град се превърна в училище за второкласници от Пловдив, които получиха първия си урок лично от майстора. А според учителите тези знания са основа и за едно здравословно хранене.

За семейната трапеза хлябът е нещо задължително, смятат и самите родители, според които децата от малки трябва да научат как той стига до масата, разказва ни БНТ. В края на урока хлебчетата, приготвени от детските ръце, бяха изпечени и всеки от участниците получи своето творение.

А малкият Николай обясни как едно практическо занимание може да помогне на децата да се откъснат малко от натоварената си учебна програма: "Много ми беше интересно и също се радвам, че научих как се прави хляб."

Така първият истински досег с хляба направи щастливи второкласниците, които бяха само част от децата на Пловдив, посетили Къщата на пекаря в Стария град.

Сподели:
свързани новини
Астроложка съветва: Не гладувайте, опечете хляб и баница! Астроложка съветва: Не гладувайте, опечете хляб и баница!
14-ят слънчев ден е време за любов и радост, но и на...
на 03.05.2018
Напиши коментар »
(1)
1
Тези са карловско тесто фамилия, замесена с много читашка мая. Половината рода читаци са си в Карлово, бащата на Лефтер, българин сапунджия се жени в за гъркиня в Пловдив и децата забравят български, защото макар и в България не растнат в българска среда, общуват само с гърчета и никога не са го говорили. Лефтер научава български колко да е чак през македоно-одринските борби, когато извършва зверства в няколко села, праща отрязани глави на комитетите и като става напечено, с откраднатото бяга в Гърция. Там обаче го разпознават бежанци и се връща под пара в българско, където го намират удобен и го възвеличават като герой и патриот. Лефтерови бяха от СДС навремето, но генът си е п.раски. Предава се от баща на син. По-добре да ги учи не както той прави кладенчета в брашното с пръстите с които е мазал с в.зелин поредния си приятел предната вечер, а да ги води да ловят жаби на Марица, ако още са останали. Поне няма да барат хляба. И да крадат по-малко, защото малчуганите като порастнат, ще ги заплюят в очите и заради такива като тоя ще свалят портрета на Левски, който също е от Карлово, от всяка стена.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

ИМА САМО 1 СИТУАЦИЯ, КОГАТО ЖЕНА ЩЕ ВИ ПРОСТИ ЛЪЖА: вие сте Пинокио и тя седи на носа ви.....

няма нови новини
Днес: 359
hot
най-четени новини в момента
сега
1799
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! КФН с горещи подробности за фалита на "Олимпик" (ОБНОВЕНА)
x
ЕВРИКА! Направиха сладолед, който не се топи
x