Владо Пенев посъветва Минеков: Да постъпва така, както би желал да постъпват с него

ГОРЕЩО

Владо Пенев посъветва Минеков: Да постъпва така, както би желал да постъпват с него

29048
на 30.05.2021
Владо Пенев посъветва Минеков: Да постъпва така, както би желал да постъпват с него
Автор:   ПИК

Участието ми като служебен министър на културата в правителството на Марин Райков през 2013 година не беше роля, макар на някого и така да е изглеждало. Присъствието ми там беше донякъде и плод на случайност в резултат на някои контакти, които съм имал и при които президентът Росен Плевнелиев бе открил, че притежавам качества, извън актьорските умения, които биха свършили работа за човека на този пост.

препоръчано

Когато ми предложи да заема мястото той се мотивира с това, че съм човек с изключително здрави морални принципи. И че по никакъв начин няма да се възползвам от моментната ситуация, за да направя нещо извън тях. Помня много ясно тези три месеца, много неща научих, може би най-важното е че смених гледната точка. Като творец съм от другата страна, аз съм потребител на това, което ведомството отпуска.

Там видях колко различно е от представите ни за тази дейност-управлението на културата. Съвети не бих искал да давам на никому още повече, когато не са ми ги искали. За съжаление културата в България не е приоритет, не е в центъра на вниманието и резултатите от това са такива, каквито ги имаме. Който попадне в тази позиция, е хубаво да следва сърцето си, разума и морала си. И да постъпва така, както би желал да постъпват с него. По този начин коментира актьорът Владимир Пенев от Стара Загора актуалната ситуация в България след скандалните закани на служебния културен министър на Румен Радев - Велислав Минеков, да закрива театри и да уволнява, което взриви творците.. 

След като получи специалната награда за цялостния си професионален път в киното и театъра на осмото издание на фестивала за ново европейско кино „Златната липа“, той засади своя липичка в символичната липова гора на славата и откри своя звезда.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това