Влакът "Свързана Европа" преминава през България довечера

Европа

Влакът "Свързана Европа" преминава през България довечера

2559
на 15.09.2021
Влакът Свързана Европа преминава през България довечера
Автор:   ПИК

Влакът „Свързана Европа“, с който се отбелязва Европейската година на железопътния транспорт 2021 г., преминава през България, съобщи БНТ.

препоръчано

Композицията потегли от гарата в Лисабон на 2 септември и след като обиколи над 100 селища на Стария континент, ще завърши пътуването си в Париж на 7 октомври. Влакът ще пристигне късно тази вечер (15 септември) на Централна гара София и ще бъде приветстван на специална церемония.

Във вагоните пътуват представители на Европейската комисия, а ръководител на делегацията е Дърк Бекерс, директор на Европейската изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда.

На Централна гара София те ще бъдат приветствани от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева, представители на Национална компания Железопътна инфраструктура, Български държавни железници и Столична община.

В рамките на събитието ще бъде валидирана специална пощенска марка, посветена на Европейската година на железопътния транспорт. Церемонията ще се състои на 16 септември на Централна гара София.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 303
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това