Властите в Албания удължават полицейския час

Балкани

Властите в Албания удължават полицейския час

2854
на 17.01.2021
Властите в Албания удължават полицейския час
Автор:   ПИК

Националният комитет на експертите за справяне с пандемията от Covid-19 в Албания, след като анализира ситуацията през последните две седмици, реши да удължи действието на полицейския час, който е в сила от 22:00 до 06:00 часа, съобщава македонското електронно издание “Фактор“, цитирано от „Фокус”.

препоръчано

„Полицейският час, който беше въведен на 11 ноември, продължава, тъй като анализът показва, че има нарастване на новите инфекции, което е следствие от групови събирания за коледните и новогодишните празници и присъствието в тях на емигранти - заяви министърът на здравеопазването Огерта Манастрлиу след заседанието на Комитета, на който тя също е член. - През този двуседмичен период броят на хоспитализираните хора в болничните заведения се е увеличил”.

Тя добави, че онлайн обучението в университетите ще продължи до второ нареждане, а забраната за полети от и до Великобритания ще продължи поне до 1 февруари.

„В периода от 2 до 15 януари заболеваемостта се е увеличила с 260 нови случая на 100 хиляди жители – каза още Манастрлиу. - Що се отнася до броя на хоспитализираните пациенти, отново сме изправени пред увеличение. Въпреки че не сме в тревожно състояние, трябва да бъдем много внимателни, за да предотвратим по-нататъшно увеличение. Случаите на пациенти на интензивно лечение също са се увеличили“.

Особено притеснителен е фактът, че новозаразените през последните две седмици са предимно на възраст от 15 до 24 години.

През отчетния период се правеха много повече тестове ежедневно, а четирите Covid-19 болници, както тя каза, работят без прекъсване в обслужването на гражданите. Засега според нея няма регистриран случай с новия вариант на коронавирус, установен във Великобритания.

Сподели:
Бомба x
Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това