Властите в Испания забраняват погребалните церемонии

Европа

Властите в Испания забраняват погребалните церемонии

6719
на 31.03.2020
Властите в Испания забраняват погребалните церемонии
Автор:   ПИК

Властите в Испания забраниха погребалните церемонии, включително бденията в дома, и постановиха, че не повече от трима души могат да присъстват на погребения, докато правителството се бори с хиляди жертви от пандемията на коронавирус, съобщи „Франс Прес”, цитирана от „Дарик”.

препоръчано

Мадрид обяви, че "религиозните тържества и погребалните граждански церемонии се отлагат до края на извънредното положение", чиито срок засега е поне до 11 април и съгласно него, хората не могат да излизат от домовете си.

Новите мерки намаляват само на три броя на хората, които могат да присъстват на погребение или кремация. Присъстващите трябва да пазят разстояние от един до два метра помежду си.

Испания е обявила 3 340 смъртни случая от COVID-19, вторият най-висок брой в света след Италия, където католическата традиция е също толкова силна, но и там погребенията също са силно ограничени.

Правителственият указ забранява бденията на семейството и приятелите в домовете, независимо от причината за смъртта.

Испания вече наложи най-строгите мерки в Европа и вчера последва Италия и спря всички несъществени икономически дейности през следващите две седмици.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това