Властите в Мадрид обмислят затваряне на големите ваксинационни центрове

Европа

Властите в Мадрид обмислят затваряне на големите ваксинационни центрове

3619
на 18.04.2021
Властите в Мадрид обмислят затваряне на големите ваксинационни центрове
Автор:   ПИК

Автономният регион на Мадрид не изключва възможността да бъдат затворени големите ваксинационни центрове срещу Covid-19, като стадиона „Уанда Метрополитано”, и да продължи да ваксинира само в болниците и поликлиниките, ако не получи достатъчно ваксини. Това обяви регионалният премиер Изабел Диас Аюсо в интервю за телевизионния канал „Телесинко”, съобщкава БНР.

препоръчано

Притесненията на Изабел Диас Аюсо са свързани с неяснотата около доставките на ваксини всяка седмица.

Преди 3 дни пристигнаха 146 000 дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън", но централното правителство я задържа в складовете до окончателното решение на Американската и Европейската агенция по лекарствата относно безопасността ѝ.

В момента региона на Мадрид разполага само с 3 000 дози "АстраЗенека", 29 000 дози Модерна и 100 000 дози "Пфайзер", което е крайно недостатъчно за масова ваксинация.

Властите бързат заради тревожните данни на нарастване на заболеваемостта. Кумулативната честота в Мадрид вече се е увеличила до 372 случая на 100 000 жители.

В болниците има 2 524 пациенти, от които 508 са в реанимация. Процесът на ваксиниране продължава в цялата страна с различни темпове.

Вече има 3 328 000 души - или 7,2 процента от населението, на които са им поставени и двете дози и повече от 9 млн. или 19 процента от населението, които са с една доза.

Въпреки това проблемите с "АстраЗенека" и забавянето на "Джонсън и Джонсън" на европейско ниво ще са пречка в кампанията по ваксиниране в Испания.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19 с горещи данни за пандемията и на Гергьовден (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19 с горещи данни за пандемията и на Гергьовден (НА ЖИВО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това