Властите в Япония обмислят отмяна на извънредното положение заради коронавируса от октомври

Азия

Властите в Япония обмислят отмяна на извънредното положение заради коронавируса от октомври

5182
на 28.09.2021
Властите в Япония обмислят отмяна на извънредното положение заради коронавируса от октомври
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът по възстановяван на икономиката на Япония Ясутоши Нишимура обяви за възможността за пълна отмяна на действащия в редица региони на страната до 30 септември режим на извънредно положение заради пандемията от коронавирус, съобщава ТАСС.

препоръчано

„Режимът на извънредно положение и режимът на засилени мерки срещу коронавируса може да бъде свален след 30 септември“, каза Нишимура.

Причината за взимането на такова решение е съкращаването на показателите на дневен приръст на инфектирани с коронавирус в страната.

Ясутоши Нишимура коментира, че основната причина за подобряването на ситуацията е активната ваксинация на населението и предоставената възможност за дистанционна работа.

По-рано стана ясно, че в Япония над 50 процента от населението е преминало пълен курс на ваксинация срещу коронавируса.

По-рано през септември властите отмениха действащият заради коронавируса режим на извънредно положение в шест префектури.

 

Превод и редакция: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК