ВМА благодари на всички военнослужещи, които се включиха в борбата срещу коронавируса (СНИМКИ)

Животът днес

ВМА благодари на всички военнослужещи, които се включиха в борбата срещу коронавируса (СНИМКИ)

4625
на 24.11.2020
ВМА благодари на всички военнослужещи, които се включиха в борбата срещу коронавируса (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Военнослужещи от различни военни формирования в страната се включиха в борбата срещу COVID-19. Те помагат в Петте военни болници – в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен. Веонните са натоварени предимно с дезинфекция на лечебните заведения, а в столицата – и с дейности в Лабораторията по вирусология, отбелязаха от Военномедицинската академия в София.

препоръчано

Десетки са военнослужещите, преборили коварното заболяване и готови да дарят реконвалесцентна плазма, за да помогнат и на други да живеят. И това са само първите групи от редовете на Българската армия , заявили благородното си намерение.

Създадена е организация в Кръвния център на ВМА, така че всички желаещи да могат да дарят плазма и да спасят живота на пациенти в критично състояние.

Българските военнослужещи са сред най-верните съмишленици на медиците в битката за живот. През цялото време от началото на пандемията от COVID-19 те продължиха активно да се включват в акциите на ВМА за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”.

"Защото освен за пациенти с коварната зараза, ВМА продължава отговорната си дейност спрямо и пациентите с други заболявания, чието лечение не търпи отлагане. Именно за осигуряването на кръв и кръвни продукти в тези спешни ситуации на помощ идват военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия", изтъкват още от лечебното заведение.

От ВМА благодарят на всички за всеотдайната работа.

Сподели:
Бомба x
Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това