ВНИМАВАЙТЕ! Измами онлайн дебнат по Коледа и Нова година

СВЕТЪТ ДНЕС

ВНИМАВАЙТЕ! Измами онлайн дебнат по Коледа и Нова година

5337
на 16.11.2020
ВНИМАВАЙТЕ! Измами онлайн дебнат по Коледа и Нова година
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Дните преди Коледа и Нова година са едни от най-успешните за хващане на лапни-шарани, които да бъдат измамени чрез фиктивни сделки за онлайн пазаруване. Рискът през тази година е още по-голям, тъй като повече хора ще предпочетат да търсят подаръци за близките си онлайн вместо във физически магазини.

препоръчано

Най-много измами стават при покупка на игрови конзоли, велосипеди и дрехи, предупреждават от BBC. Сред честите измами са и тези с домашни потреби и покупки тип „направи си сам“. Най-застрашената от фалшиви сделки възрастова група е на хората от 25 до 34 години, тъй като те пазаруват най-често онлайн.

Платформите на социалните мрежи, онлайн пазарите и уеб сайтовете за търгове са все по-използвани от престъпници, които мамят потенциалните клиенти. Най-често се иска предплащане за продукт, който така и не се доставя. Плащането в тези случаи не става чрез защитена система за пазаруване с карта или онлайн система, а най-често с банков превод, който след като е нареден от потребителя след това трудно може да бъде оспорен.

Само през първите 6 месеца на тази година във Великобритания клиенти са се разделили безвъзмездно в полза на измамници с 27 милиона британски паунда.

Друга схема, по която измамници ви точат парите е чрез реклами на евтини стоки и примамливи оферти, които на пръв поглед са публикувани от името на легитимен търговец, но реално зад тях стоят престъпници, които събират данни.

Според данните, посочени от BBC, опитите за измами чрез оферти онлайн за първите 6 месеца на годината са се увеличили с 66 на сто във Великобритания.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 105
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК