ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Преработените месни продукти не могат да се нарекат полезни – а се вземе само солта, която в големи количества се съдържа в тях.
Освен това, едно скорошно изследване показа, че наденичките и други подобни продукти, представляват сериозна опасност за здравето.
Учени от World Cancer Research фонд заявиха, че честата употреба на тези продукти може да доведе до рак на дебелото черво.
Изследователите смятат, че каквито и да било салами не трябва да превишават 70 грама на ден, а в идеалния случай е по-добре напълно да се откажете от тях, пише Бургас Новините.
Причината за канцерогенността на колбасите учените смятат, че е в консервантите и множеството Е-та, които във всеки такъв продукт са повече от месото.
Любителите на месни специалитети експертите ги съветват да се ограничат до пържоли, стекове и други подобни ястия.
Дали домашно приготвените колбаси влияят върху възникването на рака, уви, не е известно.
Заслужава да се отбележи, че учените редовно провеждат изследвания за риска от рак вследствие на определени храни. Така например пържените продукти, фаст фууд и и картофените чипсове завинаги трябва да се изключат от диетата на човека.