ВНИМАНИЕ! Продават отровна течност за чистачки

Животът днес

ВНИМАНИЕ! Продават отровна течност за чистачки

3934
на 07.03.2021
ВНИМАНИЕ! Продават отровна течност за чистачки
Автор:   ПИК

Асоциация "Активни потребители" предупреди в редовния си бюлетин, че на пазара отново е плъзнала течност за чистачки със забранения метанол. Става въпрос за марката "SEVAN", чийто производител е нарушил разпоредбите и е вложил полиметиламин.

препоръчано

Според спецификацията на продукта това е полимер, който е добит химически от метанол. Твърди се, че този полимер не попада в обхвата на забраната, защото не е метанол, а производно съеденение.

"Решихме да проверим лабораторно проба от продукта и се установи наличие на почти 27% съдържание на метанол в продукта. Допустимата граница от законодателството е 0,6%. По случая потребителят е сезирал главният държавен санитарен инспектор преди близо месец и очакваме РЗИ, да си свършат работата.

В такива случаи законодателството предвижда спиране на предлагането на продукта и административна санкция от 10 000 до 100 000 лева", уточниха от потребителската организация.

Сподели:
Бомба x
Осем сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието Осем сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това