Водачът на червената листа в Бургас Петър Кънев - скрита лимонка на Румен Радев

АВТОРСКИ НОВИНИ

Водачът на червената листа в Бургас Петър Кънев - скрита лимонка на Румен Радев

76982
на 01.03.2021
Водачът на червената листа в Бургас Петър Кънев - скрита лимонка на Румен Радев
Автор:   ПИК

Водачът на червената листа за изборите на 4 април в Бургас Петър Кънев е скрита лимонка на обитателя на президентството Румен Радев.

препоръчано

Това установи справка на ПИК за контактите на шефа на икономическата комисия в 44-ото Народно събрание, който доживява дните си на поста.

Кънев, който търка депутатските банки вече 12 години, е уредил жена си за икономически съветник в президентството при Румен Радев, откакто той влезе на "Дондуков" 2.

Преди това корпоративният по всички линии бизнесмен, който винаги става народен представител от гражданската квота в листите на БСП, се е сложил на Радев още в периода преди да влезе в президентството, като му е предоставил за ползване кабинета си в сградата на бившия партиен дом и днешна основна сграда на парламента. Причината е, че по това време Радев не е имал офис като кандидат-президент. Кънев пък разполага с този кабинет именно като шеф на парламентарната икономическа комисия.

Като шеф на тази комисия Кънев успя да взриви няколко мощни скандала в обществото. Първият беше свързан с опрощаването на глобата от 58 млн. лв. на Кирил Домусчиев за неизпълнени ангажименти от приватизацията на Български морски флот, което Кънев тихомълком прокара в комисията като промяна в закона.

Друг скандал пък се взриви наскоро отново с парламентарно съдействие, свързан с решението за печатане на ненужните на никого екостикери за коли от неговата печатница "Демакс", която енергично работи и за агитационните материали на БСП. Кънев ходел и се жалвал, че откакто винетките, печатани също от него, станаха електронни, той губел по 17 млн. годишно. Очевидно новите ековинетки са измислени, за да го компенсират.

Кънев явно си е завоювал добри позиции и при Корнелия Нинова, откакто е лидер на БСП, защото и при нея получава за втори път водаческото място на листата на столетницата в Бургас, макар според промените в устава на партията вече да няма право на това. Той обаче е от гражданската квота и устави не го ловят, затова ще продължава с лобистката си дейност под прикритието на депутат. 

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
Превратът на Радев успя (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) Превратът на Радев успя (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това