Водевилът "Зуека емигрант"

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Водевилът "Зуека емигрант"

156830
на 02.09.2021
Водевилът Зуека емигрант
Автор:   ПИК

Ред сълзи, ред сополи, че царят на халтурата Зуека емигрирал в Испания. Всенародна медийна драма, все едно Турция ни е отнела Кърджалийско. 

препоръчано

Емигрирал, обаче в една бургаска галерия на "Богориди" изложил картини за продан. Билбордове и реклами висят из целия град.

Захлебва у дома, но си гледа кефа навън. Иначе много страда.

Аз не я разбирам така емиграцията. Махаш се и толкоз, а не иди ми – дойди ми. Да не говорим, че в този космополитен свят всяко преместване в пространството е условно. Десетки творци, които познавам, отдавна работят и битуват ту тук, ту на Запад, без да правят проблем от това. Нито сензация. Свободно движение на хора, капитали, идеи, изкуство. 

Едно време Георги Марков, като избяга, спряха да поставят пиесите му в българските театри. Забраниха и книгите му.

Нали и Зуека е политически емигрант. Нали казал, че си тръгва, защото у нас нямало закони…Значи е редно да скъса с държавата, не просто с територията.

Извинете, той е талантлив човек, но 30 години съучаства в опростачването на нацията, което е един от първоизточниците на беззаконието. Зуека не е нещо по-различно от плеядата телевизионните храненици на праймтайма, майстори на кича – Слави Трифонов, Халваджиян, Рачков, Гала, Азис, Фики Стораро…

Зуека можеше да остане безпаричен, но честен на театралната сцена. Избра по-лесния и платен начин – да каканиже тъпотии от малкия екран за радост на еснафлъка. Изборът е негов, защо се оплаква?

„Беззаконна България“ 30 години му подсигури богатство и слава. Сега се сети, че няма закони. И превръща житейското си решение да не живее у дома във водевил. Пореден изблик на халтурата.

Зуека, Рачков и сие не само са по-неталантливи от предходниците си Калоянчев, Парцалев, Вачков, Анастасов, но са и лишени от достойнство. За родолюбие изобщо няма смисъл да говорим. Чалгарите-печалбари, маскирани на актьори, отдавна са забравили смисъла на това понятие.  

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 320
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това