Вход
София
Времето в София 10 o C

Воден режим в Перник от понеделник

Воден режим в Перник от понеделник

на 15.11.2019
6489
2
Воден режим в Перник от понеделник
Автор: ПИК
15.11.2019
2
6489

Кметът на Перник Станислав Владимиров подписа заповедта за въвеждането на воден режим. От 18 ноември перничани ще имат вода от 5.00 до 10.00 и от 17.00 до 22.00 часа.

Перник се запасява с бидони заради водния режим

Перник се запасява с бидони заради водния режим

Болниците, училищата и детските градини в Перник се...

на 11.11.2019

Освен за Перник ограниченията ще важат и за град Батановци и за девет села.

Режимът е съобразен с изискванията на държавата месечният отток от язовир "Студена" да не надвишава 1 милион кубически метра.

РЗИ задължи директорите на училищата и на детските градини да осигуряват вода

В очакване на воден режим в Перник здравната инспекция задължи директорите на училищата и на детските градини да осигуряват необходимите количества минерална, изворна или трапезна вода за децата и учениците. Въвеждането на воден режим се налага заради драстично намалелия обем на язовир "Студена".

Учебните и детските заведения трябва да разполагат с допълнителни съдове, снабдени с кранчета за измиване на ръце и съдове за достатъчно количество резервна вода за санитарните възли.

Сред мерките, предприети във връзка с режима, са извършване на ежедневна дезинфекция на подовете в помещенията, неколкократно ежедневно измиване и дезинфекция на тоалетните, както и дезинфекция на приборите, съдовете за хранене и чашите за вода след всяка употреба в детските заведения.

От здравната инспекция съобщиха, че се подготвят предписания за предприемане на хигиенни и противоепидемични мерки за всички учебни и детски заведения, които ще бъдат връчени в най-кратък срок. За изпълнението им здравните инспектори ще следят стриктно.

Перничани готвят протест

Перничани готвят протест заради кризата с водата. Недоволството е породено както от състоянието на язовир "Студена", чийто обем драстично спадна, така и от неяснотите около предстоящия воден режим. Организацията тече в социалната мрежа. Сред исканията е търсенето на съдебна отговорност от виновните за водната криза. Протестът е насрочен за 20 ноември от 9.00 часа пред сградата на ВиК.

Министър Аврамова: Кризата е налице

Бързо да бъде издадена кметската заповед за воден режим в Перник, призова по-рано министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Според нея най-приемливо би било водата да бъде спирана от 16.00 до 23.00 часа.

Кметът на Перник връща водния режим за преразглеждане

Кметът на Перник връща водния режим за преразглеждане

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров ще върне...

на 12.11.2019

"Кризата е налице", бе категорична министър Аврамова, а причината е изчерпването на водата в язовир "Студена", който е единствен водоизточник на града.

Министър Аврамова информира, че е провела среща с областния управител на Перник, с кмета на града и с местното ВиК дружество и са обсъдени различни варианти за водоснабдяване на града:

"Има идея за водоснабдяване от язовир "Долна Диканя", който е с малък обем. В момента сме взели проби от язовира, така че да видим дали изобщо този язовир става за питейни нужди".

Преодоляването на кризата е в наличието на много сняг през зимата, посочи регионалният министър.

Сподели:
свързани новини
КРИЗАТА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА - Кметът на Перник: Очаквам няколко варианта за воден режим КРИЗАТА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА - Кметът на Перник: Очаквам няколко варианта за воден режим
В Перник настъпи безпрецедентна водна криза. Гражданите...
на 14.11.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34287
архив

Телефонистка: – Номерът, който търсите, не отговаря… – Ама, съвсем ли? – Не! Първите две цифри отговориха, но останалите мълчат.

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Ето кои са трите най-големи красавици сред зодиите
x