Водят с полиция трима свидетели по "Октопод"!

ЧАС ПИК

Водят с полиция трима свидетели по "Октопод"!

9899
на 23.10.2013
Водят с полиция трима свидетели по Октопод!

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийски градски съд разпита Иван Ангелов, изпълнителен директор на "Ихтиман транс", който даде показания по мегаделото "Октопод". През 2006 г. той имал контакти с фирмата на подсъдимия Марчело Джотолов ИН 80, във връзка със събиране на дългове (78 хил. лева) от фирма, която трябвало да преведе средствата. Разбрали се ИН 80 да вземе комисионна, когато събере дълга. Парите били взети на два транша по банков път. Ангелов обаче така и не получил никакви документи, че парите са платени, защото Джотолов бил задържан. "Когато Бойко Борисов дойде на власт бях разнищван. Полицаи търсиха наркотици в дома ми. Сега предприятието ми е напълно разрушено от ГЕРБ", оплака се Ангелов.

препоръчано

Поради липса на други свидетели, съдът насрочи заседанито за друга дата. Преди това глоби с по 300 лева трима души, които днес трябваше да дават показания. Те ще бъдат доведени принудително на 23 ноември.

Обвинени по делото "Октопод" за участие в организирана престъпна група, която е сключвала сделки и извличала облаги чрез използване на сила или внушаване, са Алексей Петров, Антон Петров (Хамстера), Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и бившият прокурор Цеко Йорданов.

“Аз избрах да не се страхувам и избрах да говоря. Мисля, че това е право на всеки не само магистрат, но и на всеки български гражданин. Упражнявам конституционното си право на свободно слово и на мнение. Оттук-нататък очаквам с Висшия съдебен съвет да вървим по процедурата. Аз все още не знам кой и в какво ме обвинява, и какви претенции има към мен”, заяви ръководителя на Специализираната прокуратура Светлозар Костов, след края на съдебното заседание.

По повод анонимното писмо на 9 прокурори от Специализирана прокуратура, че атмосферата за работа там е неподходяща, прокурор Костов обясни, че не е запознат с това писмо.
“Хората, които са писали писмото, не са дошли да говорят с мен. Никой не ми го е показал все още", уточни Костов, който заради разкритията си по отношение на съдебната система се превърна в мишена на определени кръгове в прокуратурата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК