Военна помощ за Украйна на фона на закана от Путин

Европа

Военна помощ за Украйна на фона на закана от Путин

17362
на 29.05.2024
Военна помощ за Украйна на фона на закана от Путин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Лисабон - продължава европейската обиколка на украинския президент Володимир Зеленски. "За украинците е много важно светът да не се умори от войната в Украйна" - с тези думи украинският лидер се обърна към журналистите на пресконференция след като подписа и с португалската страна споразумение за военна помощ на стойност 126 милиона евро, съобщава БНТ. Преди това Испания и Белгия обещаха на Киев значителни суми, както и 30 изтребителя F-16.

препоръчано

На този фон - след среща с германския канцлер Олаф Шолц, френският президент Еманюел Макрон заяви, че на Украйна трябва да бъде разрешено да използва западни оръжия, за да нанася удари срещу руски военни бази, включително такива на територията на Русия.

А от Москва президентът Владимир Путин предупреди Запада, че подобен ход няма да бъде оставен без последствия и че "членовете на НАТО в Европа си играят с огъня".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК