Военните на Русия и Иран преговарят за провеждането на съвместни учения

Азия

Военните на Русия и Иран преговарят за провеждането на съвместни учения

5139
на 02.08.2016
Военните на Русия и Иран преговарят за провеждането на съвместни учения
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

 Министърът на отбраната Сергей Шойгу е съобщил, че Русия и Иран планират да разширят сътрудничеството си във военната сфера, пише вестник „Известия“, цитиран от "Фокус". Двете държави се договарят за провеждането на съвместни учения, обмен на опит и наблюдатели. Експертите не изключват да става дума и за подготовката на съвместни операции в Сирия и Средна Азия, а също така и за представянето на руска военна техника на иранците. 
Иранската делегация, която посети Русия във връзка с провеждането на Армейските международни игри, е подчертала, че „Иран и Русия имат необходимия потенциал да разширят двустранното си сътрудничество във военната област“. 
Официално двете страни не са обявили конкретни резултати от преговорите, но според източник, запознат със ситуацията, те са обсъждали въпроси за подобряване на взаимодействието на военните от двете държави и обмена на наблюдатели и на опит чрез провеждането на съвместни учения. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК