Военни маневри на Кремъл и Пекин в Източнокитайско море

Азия

Военни маневри на Кремъл и Пекин в Източнокитайско море

6842
на 23.12.2022
Военни маневри на Кремъл и Пекин в Източнокитайско море
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руски и китайски военни кораби проведоха съвместни действия в Източнокитайско море, продължавайки поредица от учения, които отразяват нарастващото сътрудничество в областта на отбраната между двете страни, съобщи АП.

препоръчано

Руското министерство на отбраната съобщи, че ракетният крайцер "Варяг", ескадреният миноносец "Маршал Шапошников" и две корвети от Тихоокеанския флот на Русия участват в ученията, които започнаха в сряда. Китай е изпратил два разрушителя, дизелова подводница и няколко други кораба за ученията.

Според министерството руски и китайски самолети също участват в седмичните маневри, които ще включват стрелби и учения за борба с подводници.

"Основната цел на ученията е да се засили военноморското сътрудничество между Руската федерация и Китайската народна република и да се поддържат мирът и стабилността в Азиатско-тихоокеанския регион", заяви министерството.

Военните връзки между Москва и Пекин се засилиха, след като руският президент Владимир Путин изпрати войските си в Украйна на 24 февруари.

Китай, който е обявил приятелство с Русия "без граници", категорично отказва да критикува действията на Москва, обвинявайки САЩ и НАТО, че са провокирали Кремъл, и критикува наказателните санкции, наложени на Русия.

Русия от своя страна твърдо подкрепя Китай на фона на напрежението със САЩ по отношение на Тайван.

През ноември бомбардировачи Ту-95 на руските военновъздушни сили и китайски бомбардировачи H-6K извършиха съвместни патрули над Японско и Източнокитайско море. В рамките на ученията руските бомбардировачи се приземиха в Китай за първи път, а китайските бомбардировачи прелетяха до въздушна база в Русия.

През септември Китай изпрати повече от 2000 военнослужещи заедно с над 300 военни превозни средства, 21 бойни самолета и три военни кораба за участие в мащабни съвместни учения с Русия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК