ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Потвърдиха самоличността на над 25 000 убити руски войници

Европа

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Потвърдиха самоличността на над 25 000 убити руски войници

19369
на 18.06.2023
ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Потвърдиха самоличността на над 25 000 убити руски войници
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На 25 528 руски войници им бе потвърдена самоличността. Те са убити през последните 15 месеца на пълномащабната война в Украйна, съобщи „Укринформ“.

препоръчано

Имената са потвърдени чрез изследване на отворени източници на руската независима медия „Mediazona“, съвместно с Би Би Си Русия.

След последната актуализация към списъка на жертвите са добавени общо 1058 имена. Журналистите и доброволците вече са идентифицирали и около 4 721 бивши затворници и над 1 853 наемници, които са били убити в Украйна.

Значителна част от данните не идват от публични доклади, а от гробища в цяла Русия, които доброволците посещават.

Силите за противовъздушна отбрана са свалили две ракети над града
В доклада се посочва също, че Министерството на отбраната на Русия възпира регионалните власти да публикуват некролози на войници, загинали в Украйна, за да възпрепятства изследванията на смъртните случаи в руската армия.

15 месеца след началото на войната броят на руските жертви, проверени чрез открити източници, отдавна е надхвърлил официално потвърдения на загиналите руски войници по време на 9-годишната война в Афганистан. Там от 1979 г. до 1989 г. са убити над 15 000 руски войници.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК