Всеки ръси сол около дома си. Това е полезно! Когато разбереш защо, ще опиташ и ти!

Забавно

Всеки ръси сол около дома си. Това е полезно! Когато разбереш защо, ще опиташ и ти!

207743
на 18.11.2016
Всеки ръси сол около дома си. Това е полезно! Когато разбереш защо, ще опиташ и ти!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Всеки обича полезната информация, която върши работа. Затова днес събрахме много от свойствата на солта в една статия. Оказва се, че тя има невероятна употреба във всеки дом и за много неща!

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Солта се използва в продължение на векове за почистване в домовете. Тя няма токсични свойства, затова е и толкова предочитана. Но не само, че е много полезна, а солта също е изключително евтина.

Дръж мравките далеч

Ако искаш да държиш мравките далеч от дома си, солта е правилното решение. Постаи малко сол върху первазите или други повърхности, които са нападнати и полазени от мравки. Солта понижава нивата на влажност в дома.

Използвай сол за полиране на месинг, сребро и мед

Ако имаш орнаменти, изработени от месинг, мед и сребро, ние сме сигурни, че искаш да ги поддържаш блестящи и чисти като нови. Но, с времето металите се захабяват и избледняват и ето защо имаш нужда от метод, с помощта на който да ги поддържаш чисти. Трябва да знаеш, че разтворът на сол е най-лесното и некорозиращо решение за този проблем. Приготвя се паста като се смесват сол и оцет и се натъркват обектите с нея. След като ги изплакнеш те ще станат блестящи отново. Сместа от сол и оцет разтваря всички петна и замърсявания.

Сол за почистване на стъклата на колата и прозорците на къщата

Ако искаш да почистиш идеално вашите прозорци и да се отървеш от упоритите петна, сложи няколко супени лъжици сол в един литър топла вода и разбъркай. Използвай тази смес за да почистиш замърсените прозорци. Това ще ги направи като нови, а и ще запази този ефект за дълго време. Освен това, с тази смес можеш да почистиш и стъклата на автомобила си.

Почистване на сифоните на мивките

Смеси топла вода със сол и изсипи сместа в мивката. Солта ще стопи мазнините, натрупани по сифона и тръбите, които причиняват запушване на канализацията и ще премахне неприятната миризма от мивката.

Подмлади кожата си

Комбинирай сол и зехтин или масло от лавандула. Използвай сместа да натъркаш цялото си тяло. Солта е подходящ ексфолиант за тяло, защото тя подмладява кожата чрез премахване на мъртвите клетки.

Възстановяване блясъка на цветовете

Ако искаш да се възстанови оригиналния блясък на тъканта на пердета и килими, това е едно невероятно решение. Солта може да възстанови цвета им само с едно измиване. Накисни кърпа в концентрирана солена вода и изтъркай избелелите черги и килими с нея. По този начин ще почистиш и петната, които е почти невъзможно да се отстранят с обикновени препарати.

Лечение на зъбите

Следващия път, когато имате зъбобол или възпаление в устата, разтвори сол в топла вода и жабури известно време  устата си с тази течност. Това е една невероятна вода за уста, която има и слабително действие.

Избелване и почистване на зъбите

Можете да избелиш зъбите си със смес от сол и сода за хляб. Това средство няма проблем да се прилага винаги, когато пожелаеш. То помага да запазиш зъбите си бели и винаги чисти.

Сушене на дрехи през зимата

Можеш да предотвратиш свиването на дрехите си като поставиш сол при последното изплакване. Този метод е полезен за запазване на дрехите ако ги сушиш навън на слънце. Също така, дрехите ще бъдат чисти и меки.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК