Все повече италианци вземат дългове, за да отидат на почивка

Европа

Все повече италианци вземат дългове, за да отидат на почивка

7571
на 06.08.2024
Все повече италианци вземат дългове, за да отидат на почивка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

През първите шест месеца на 2024 г. италианците са поискали потребителски кредити в размер на 250 милиона евро за покриване на разходите си за почивка, което е ръст от 12% на годишна база. Това се казва в анализ, публикуван днес от онлайн платформите за кредитиране "Фачили" и "Престити" въз основа на извадка от над 150 000 молби за кредит, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

препоръчано

Според проучването кандидатите са поискали средно 5425 евро, които да бъдат върнати средно на около 50 вноски, или за малко повече от четири години.

Повечето от кандидатите са били млади - на средна възраст 38 години - като всеки трети е на възраст под 30 години.

Въпреки това, приблизително 6,5 милиона италианци тази година няма да отидат на почивка, включително 3,7 милиона, които казаха, че не могат да си позволят ваканция, според проучването, поръчано от "Фачиле" на институтите за пазарни проучвания "Ем Ъп Рисърч" и "Бинеди", отбелязва БТА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК